Tiktok Keşfet Engeli Nasıl Kalkar?

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcıya sahip olan Tiktok uygulamasında zaman zaman engellere takılabiliriz. Tiktok keşfet engeli ve bu problemlerden biridir. Bu sorunu çözümleyebilmek için ilk olarak nerede hata yaptığınızı tespit etmelisiniz. Bunun için Tiktok’un kurallarını okuyabilirsiniz. Burada istenmeyen durumlar açık bir şekilde belirtilmiştir. Tüm bu koşullara bundan sonraki Tiktok kullanımınızda dikkat etmeniz hesabınızın daha büyük yaptırımlar ile karşı karşıya kalmasını engelleyecektir.

Tiktok Keşfet Engeli Kaldırma

Tiktok keşfet engeli cezasını yediğinizi düşünüyorsanız bazı durumları inceleyerek bunu anlayabilirsiniz.

  • Keşfet için ürettiğiniz yeni içeriklerdeki kullandığınız etiketler eskisi gibi işe yaramayan bir hal aldıysa,
  • Paylaştığınız içeriklerde hakaret, çıplaklık, şiddet gibi unsurlar varsa,
  • İçeriklerinizin çok sayıda şikayet edilebileceği konular içerdiğini düşünüyorsanız,
  • Eskisine nazaran baktığınız zaman beğeni, yorum ve izlenme sayıları (özellikle izlenme) çok düşük bir sayıysa,
  • Takipçileriniz giderek azalıyorsa ve içerik üretmeye devam ettiğiniz halde yeni takipçiler kazanamıyorsanız muhtemelen Tiktok takipçi engeli sorunu ile karşı karşıyasınız demektir.

Bu engeli kaldırmak için sakıncalı olduğunu düşündüğünüz her bir içeriğinizi kaldırmalısınız. Ardından imajınızı tazelemeli ve Tiktok kurallarına uygun hareket etmeye başlamalısınız. Bunun biraz zaman alması gereken bir süreç olduğunun farkında olmalı ve sabırlı davranmalısınız. Ardından bir süre sonra durumu Tiktok yetkililerine bildirerek yardım talebi oluşturmalısınız.

Tiktok Keşfet Engeli Kaldırma Adımları 2022

Tiktok keşfet engeli yediğinizden eğer eminseniz ve bir süre bu problemden kurtulmak adına Tiktok’un izin vermediği türdeki içeriklerinizi kaldırıp yerine yeni ve Tiktok politikalarına uygun içerikler eklediyseniz durumu Tiktok yetkililerine bildirmenizin zamanı gelmiş demektir.

Bunun için;

  • Uygulamada yer alan Ben bölümüne giriş yapın
  • Üç nokta işaretine dokun
  • Destek yazan yere girin ve Bir Problemi Rapor Et butonuna dokunun
  • Ardından karşınıza çıkan mesaj kutusuna Tiktok keşfet engeli yediğinizi düşündüğünüzü ve bunun kaldırılmasını istediğinizi belirten bir mesaj yazarak gönderin.

Bir süre sonra şikayetlerden sorumlu olan Tiktok birimi profilinizi inceleyip size ikinci bir şans verecektir. Yeniden bu tür yaptırımlarla karşılaşmamak ve hatta hesabınızın komple kapatılmasına yol açmamak için bundan sonraki içeriklerinizde daha dikkatli hareket etmenizi tavsiye ederiz.