Tiktok Hesabımı Nasıl Silebilirim?

Tiktok Hesabımı Nasıl Silebilirim?

Tiktok hesabını açıp bir süre kullandıktan sonra bu uygulamanın hoşunuza gitmediğini fark etmiş olabilirsiniz. Bu durumda aklınıza Tiktok hesabımı nasıl silebilirim, sorusu gelebilir.

Ya da telefonunuzda bu uygulamanın fazlalık olarak yer kapladığını, zaman içerisinde artık hiç giriş yapmadığınızı ve sadece uygulamayı değil hesabınızı da silmek istediğinizi fark etmiş de olabilirsiniz. Tiktok hesabı gerçekten de düşündüğünüz gibi tamamen ortadan kaldırılabilir. Ancak geri dönmek isterseniz bunun için içeriklerinizi silip hesabı boşta bırakmanızı tavsiye ederiz.

Aksi halde sahip olduğunuz kullanıcı adı siz hesabı sildikten kısa bir süre sonra boşta kalacaktır ve bir başkası bu ismi kullanmaya başlayabilir. Bu durumda geri dönmek istediğinizde eski kullanıcı adınız ile yeniden hesap oluşturma imkanınız ortadan kalkmış olabilir.

Tiktok Hesap Silme

Tiktok hesabınızı ne olursa olsun silmeye karar verdiyseniz bunun için takip edebileceğiniz adımlar bulunmaktadır. Bunları yerine getirmeniz halinde hesabınız ortadan kalkacaktır.

Hesabınızı silmek için;

  • Ben yazılı kısma dokunun. Bunun sağ üst köşesinde yer alan üç noktalı yere dokunun.
  • Sonrasında karşınıza Hesabını yönet şeklinde bir bölüm çıkacaktır. Burada yer alan Hesabı sil kısmına dokunun.
  • Bu butona dokunduktan sonra karşınıza çıkan talimatları aynen yerine getirerek kalıcı bir şekilde Tiktok hesabınızı silebilirsiniz.

Sonrasında artık Tiktok’a yeniden kayıt olmak isteseniz bile aynı hesabınız aktive olmayacaktır. Kimse sizin hesabınız silindikten sonra profil bilgilerinizi, kullanıcı adınızı, paylaştığınız içerikleri görüntüleyemez.

Bu nedenle hesabınızı silmeden önce tüm içerikleri silmek, profil fotoğrafınızı kaldırmak gibi işlemlerle uğraşmak zorunda değilsiniz.

30 Gün Kuralı

Bilmeniz gereken hususlardan biri de Tiktok hesabınızı sildikten sonra bir hakkınızın olduğudur. Hesaplar silme işlemi sonrasında 30 gün boyunca kimseye görünmeyecek şekilde dondurulmaktadır. Yani yine silinmiş gibi görünecektir.

Ancak bu 30 gün içerisinde kişi hesabına giriş yapan bireyler hesabını yeniden aktifleştirerek kaldığı yerden kullanabilir. İçeriklerini ve profil fotoğrafını kaldırmamış kişiler her türlü içeriği aynen bıraktığı gibi bulacaktır.

Bu süreçte takipçi sayınız, beğeni ve izlenmeleriniz de aynen korunacaktır.

Eğer 30 gün içerisinde hesabınızı yeniden aktif hale getirmezseniz de tamamen kullanıcı adınız dahil olmak üzere yok edilecektir. Yeniden hesabınızı geri alabilmenizin bir yolu yoktur ve kullanıcı adınızı başka biri alabilir. Bu durumda yeniden hesap açmak istediğinizde kendi kullanıcı adınızı yazdığınızda bunun alınamaz olduğunu göreceksiniz.

 

 

Sosyal Medya Paylaşım Etiketleri

Benzer Yazılar

İlginizi çekecek diğer yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

3 Dakika Önce