Tiktok Hesabımı Nasıl Kurtarabilirim?

Sosyal medya uygulamalarını kullanmayı pek çok insan çok sever. Ancak bazen hesabımızın çalınma tehlikesine girebileceğini ya da günlük hayatımız yüzünden hesabımıza uzun süre girmeyip şifresini bir türlü hatırlayamadığımız durumlar olabilir. Pek çok insanın başına gelen bu tür durumlarda aklına Tiktok hesabımı nasıl kurtarabilirim sorusu gelmektedir.

Tiktok Şifremi Unuttum

İlk olarak çok bilinen ancak bazılarımızın unutabileceği bir yöntemden bahsedelim. Bu yöntemi deneyerek Tiktok hesabınızı kurtarabilirsiniz.

Hesabınıza giriş yapma ekranına geldiğinizde kullanıcı adınızı girin ve ardından alt kısımda yer alan ‘şifremi unuttum’ butonuna dokunun.

Karşınıza çıkan adımları takip edin. Bu gibi durumlarla karşılaştığınızda hesabınıza rahatlıkla erişebilmek için giriş yaptıktan sonra hesabınızı telefon numaranız ile senkronize etmeyi unutmamalısınız. Bunu eğer daha önceden yaptıysanız bu aşamada çok şanslı olacaksınız. Cep telefonunuza gelen SMS konu ile saniyeler içerisinde hesabınıza yeni bir şifre tayin ederek erişim sağlayabilirsiniz.

Ancak eğer daha önce bu şekilde bir eşleştirme işlemi yapmadıysanız size e-posta adresiniz üzerinden şifre yenileme işlemini tavsiye ederiz. Nispeten SMS işlemi daha kolay olsa da bazen kötü niyetli kişiler asıl sizin sosyal medya hesaplarınızı değil e-posta hesabınızı hacklemiş olabilir. Bu durumda pek çok sosyal medya uygulaması üzerinden şifrelerinizi değiştirerek kendine göre ayarlamış olabilir. Böyle bir durumda hesabınızı kurtarmak imkansıza yakın bir şeydir. Bu sorunu aşmak için gelecekte her zaman başınıza gelme ihtimalinden dolayı e-posta hesabınıza da çift güvenlik önlemi (SMS giriş kodu) gibi işlemler yapmalı ve aktif olarak kullanmakta olduğunuz telefon numaranızı mutlaka mail hesabınız ile eşleştirmelisiniz.

Güvenli Parola

Şifremi unuttum işlemi sonrasında artık kendiniz için yeni bir parola oluşturmanız gerekmektedir. Bu parolanızı oluştururken tekrar hesabınızın çalınmış olması gibi bir problem ile karşı karşıya kalmamak için hesabınıza yüksek güvenilirliği olan bir şifre oluşturmalısınız.

Oluşturduğunuz şifre uzun olmalı, birbirinden farklı karakterler içermeli, özel hayatınızda herkesin kolayca tahmin edebileceği bir şey olmamalı, bir isim ya da tarih olmamalı; küçük, büyük harf, ardışık olmayan rakamlar ve noktalama işaretleri içeren çok güçlü bir şifre oluşturmalısınız.

Ardından hesabınızda daha önceden telefon numaranız senktronize edilmemiş ise hemen bunu halletmelisiniz. Hesabınıza giriş yapmadan önce çift erişim izni isteğini de aktif hale getirmelisiniz.

Durumu Rapor Edin

Tiktok hesabımı nasıl kurtarabilirim, sorunuza yanıt olarak belirttiğimiz durumları ele aldıktan sonra hesabınıza artık erişebileceksiniz. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra durumu mutlaka Tiktok yetkililerine bildirmelisiniz. Bu sayede daha önceden sizin hesabınıza giriş yapmış olan farklı bir IP tespit eden yetkililer bu IP’nin Tiktok erişimini kısıtlarlar.

Aynı zamanda ileriki saldırılarda durumu yetkililere açıkladığınızda size yardımcı olma konusunda daha duyarlı hareket edeceklerdir. Eğer bir güvenlik açıkları varsa bunu tespit ederek başka hesapların çalınması ihtimalini ortadan kaldırmak adına çalışmalar yürüteceklerinden de emin olabilirsiniz.