Sosyal Medyadan Nasıl Para Kazanılıyor?

Sosyal medya hesapları üzerinden para kazanan çok sayıda birey olduğunu duymuşsunuzdur. Hatta bu yolla ünlenen çok sayıda genç insan vardır ve gerçek anlamda maddi durumlarına bakıldığında sosyal medyanın hayatlarını değiştirdiğini görebilirsiniz. Peki, sosyal medyadan nasıl para kazanılıyor?

Öncelikle bu gerçekten de bir meslek türü ve bu mesleği seçen insanların birlikte çalışabileceği ya da eğitimini, kurslarını alarak her işi üstlenip ciddi anlamda gelir elde edebileceği bir yer sosyal medya platformları.

Reklam

Artık günümüzde reklam sektörü tamamen internete yönelmiş durumda. Eskisi kadar televizyon izleyen kitle bulunmuyor. Bu nedenle çeşitli ünlü markalar sosyal medya influencerları ile çalışarak ürün pazarlama yoluna gidiyorlar.

Sosyal medyada gezinirken ürün tanıtan pek çok ünlüye denk gelmişsinizidir. Peki, markalar neden bu insanlara ulaşıyor?

Sosyal medya hesabında ciddi takipçi kitlesi olan ve ürettiği içerikler yüksek beğeni alan insanların ulaştığı bir hayran kitlesi bulunmaktadır. İster içerik ister direkt kişiyi takip etmek olsun markalar bu inceleyip uygun buldukları kişilere ulaşmaktadır. Bu sayede ücretsiz hediye ürünler ve tanıtım içeriğinin ücreti ödenerek kişiler gelir elde etmektedir.

Bir birey sosyal medyada ne kadar çok seviliyorsa reklam ücretini o kadar yüksek tutabilir. Büyük markalar genelde çok ciddi hedef kitlesi olan sosyal medya fenomenleri ile çalışmayı tercih etmektedir.

Google Adsense

Sosyal medyadan nasıl para kazanılıyor, sorusunun yanıtlarından biri de Google Adsense üzerinden gelir elde etmektir. Bunun için öncelikle bir Adsense hesabı açmalısınız.

Özellikle Youtube üzerinden bu şekilde reklam tıklamalarından gelir elde edebiliyorsunuz. Bunun için Youtube’un şartları olan belli izlenme sayısı, abone sayısı, beğeni sayısı vb. durumlarını sağlamak da önemli.

Bunları sağladıktan sonra Adsense hesabınız aktif oluyor ve videolarınıza eklediğiniz reklamlar üzerinden kazanabiliyorsunuz. Adsense hesabınızda sunulan grafiklerden durumunuzu kontrol etmeniz de mümkün. Hatta Google size hangi ülkelerde izleyicileriniz olduğunu dahi gösteriyor.

Hediyeler

Direkt olarak para kazanmak olarak görülmese de pek çok ihtiyacınızı takipçilerinizden gelen hediyeler ile cebinizden harcama yapmadan elde edebilme şansınız da var. Sizi seven insanlar adresinize hediyeler gönderebiliyorlar.

Bunun için direkt ev adresi vermeniz elbette ki doğru değil ve buna gerek de yok. Birlikte çalıştığınız bir ajansınız varsa takipçileriniz buraya ulaşarak ajans aracılığıyla hediyelerini size iletebilirler.

Sosyal Medyadan Yüksek Miktarda Nasıl Para Kazanılıyor?

Sosyal medyadan nasıl para kazanılıyor ve bu kadar yüksek miktarlara nasıl ulaşılıyor, diye baktığımızda işin sırrı her zaman doğru takipçi sitesi ile çalışmaktır. Bu sitelerdeki uzman kişiler hesabınızdaki takipçi ve beğenileri güçlendirerek hesabınızı hedef kitlenize kısa sürede ulaştırmayı sağlıyor.

İlk zamanlar elde ettiğiniz kazançlar birkaç bin iken sonrasında ciddi anlamda bu miktar yükselerek artıyor. Bunun için yükseldiğiniz dönemlerde diğer sosyal medya fenomenleri ile iş birliği yaparak da son noktayı koyabilirsiniz. Bu artık sizin kendinizi sosyal medyada ciddi anlamda ispatladığınız anlamına gelmektedir.

Bunun ardından gelen teklifler çok daha yüksek fiyatlı olmaya başlayacaktır ve artık para vermek isteyenler sizi değil siz onları seçersiniz.