Sosyal Medyada Birini Fark Ettirmeden Nasıl Stalklarım?

Sosyal medya platformları içerisinde kullanıcıların sıklıkla kullandıkları kavramlardan biri de birini stalklamaktır. Bu kavram dilimize de yavaş yavaş girmiş durumdadır ve günlük hayatta pek çok kişinin kullandığı kelimelerden biri haline geldiği görülmektedir. Bu eylem ile ilgili olarak bireylerin aklına sıklıkla gelen sorulardan biri de sosyal medyada birini fark ettirmeden nasıl stalklarım, sorusudur.

İlk olarak stalklamak ne demek bundan söz edelim. Sosyal medya dilinde stalk olarak kullanılan kelime birini onun haberi olmadan takip altına alarak sosyal medyada ne yapıp ne ettiğine odaklanmak ve bunlarla ilgili bilgi toplamaya zaman harcamak anlamına gelmektedir.

Ancak normalde İngilizce kelime olan Stalk kelimesinin anlamı birini gizlice tıpkı bir sapık (akıl hastası) bir birey gibi tehlikeli bir şekilde gizliden gizliye takip etmek anlamına gelmektedir. Yani gerçek hayatta birini takip etmek İngilizcede stalk şeklinde bir sapkınlık türü olarak adlandırılmaktadır.

Bunun argo hali de kişilerin sosyal medyada birbirlerini bu şekilde takip etmeleridir ve elbette ki bu durum bir sapkınlık değildir. Sadece argo kelime olarak bu şekilde kullanılmaktadır.

Birinin Farkına Varmasını Engelleyerek Stalklamak

Sosyal medyada birini fark ettirmeden nasıl stalklarım sorusuna yeniden gelecek olursak bunun için yapmanız gereken en önemli şey kendinize asla siz olduğunuzu belli etmeyen bir sahte hesap oluşturmak olacaktır.

Sahte hesabınız ile farklı farklı şehirlerden bireyleri takip etmelisiniz ve takip altına alacağınız kişilerin şehirlerine dair herhangi bir ipucu vermemelisiniz. Bu sayede sizin sıradan başka bir şehirde yaşayan bir sosyal medya kullanıcısı olduğunuzu düşüneceklerdir.

Profesyonel bir stalk hesabı için profil fotoğrafı, gönderi içerikleri konusunda çok dikkatli davranmalısınız. Stalk hesabı olduğunuz ortaya çıkarsa harcadığınız tüm emekleriniz boşa gidebilir. Özellikle karşı tarafın hesabının gizli olması durumunda gönderilerini, hikayelerini vb. görüntüleme şansınızı kaybedebilirsiniz.

Bunun olmaması adına gerçekten birkaç gün emek harcamadan ve istediğiniz doğallığa ulaşmadan gerekirse çok daha uzun süre sabrederek hesabınızın gerçekçi olduğundan emin olduktan sonra stalk altına almak istediğiniz kişi ya da kişilere takip isteği göndermelisiniz.