Sosyal Medya Etkileşimi Nasıl Arttırılır?

Her birimiz birbirinden farklı sosyal medya platformlarını kendi kişiliğimize yansıttığına inandıklarımızı kullanıyoruz. Buradan gelir elde eden hatırı sayılır bir kesim de var elbette ki. Bazı durumlarda buradaki etkileşimlerin azalmış olduğunu fark edebiliriz. Peki, sosyal medya etkileşimi nasıl arttırılır, bunun için neler yapabiliriz?

Sosyal medya hesaplarımızdaki etkileşim oranını iyileştirdiğimizde aldığımız beğeni, yorum ve takipçi sayısının da buna paralel olarak arttığını görürüz. Bu nedenle bu türden içerikleri ustaca bir şekilde içeriklerimiz arasına yerleştirmek son derece faydalı bir eylem olacaktır.

Bu durumun sosyal medya hesapları üzerinden ürün satan kişiler için elbette ki ticari kazanç anlamına geldiği unutulmamalıdır.

Sosyal Etkileşim Ne Demek?

Sosyal etkileşim sosyal medya hesaplarındaki performansı ciddi anlamda olumlu yönde etkilemektedir. Marka değerini, takipçi sayısını, beğeni, yorum ve ürün satışlarını inanılmaz derecede arttıran basit ve etkili teknikleri içerisinde barındıran bir etkendir.

Sosyal etkileşim taktiklerini uyguladıktan sonra bazı sosyal medya platformları size analiz yapabilmeniz için ücretsiz imkanlar da tanımaktadır. Bu analizleri kullanarak sosyal etkileşim tekniklerini uyguladığınızda ne gibi değişimler olduğunu ya da bu hedefinizi gerçekleştirip gerçekleştiremediğiniz konusunda kendinizi nasıl geliştirebileceğinizi gözlemleme imkanı elde edersiniz.

Soru Sormak

İçeriklerinizin sonunda, ortasında ya da başında sorduğunuz ilginç sorulara karşılık olarak takipçilerinizden ya da keşfette karşısına çıkmış olduğunuz kullanıcılardan sorunuza yanıt verebilmeleri için yorum yapmalarını isteyebilirsiniz. Bunu sözlü şekilde ifade etmek yorumlarınızın cidden artmasına neden olacaktır.

Beğeni ya da Takip İsteğini Dile Getirmek

İster sözlü ister yazılı kısımlarda beğeni ya da takip isteğini dile getirmeniz halinde kullanıcıları bu durum harekete geçirecektir. Bu etkileşim için video içeriklerde sözlü şekilde talepte bulunmak yazılı ifadelerden daha fazla yarar sağlayacaktır. Bunun en önemli sebebi kullanıcıların artık yazı kısımlarına çok fazla takılmadan bir şeyleri hemen izleyip geçmeleridir.

Anket İçerikleri

Gerek sosyal medya uygulamalarının hikaye paylaşım yerlerinde gerekse de herhangi bir video içerikte bir ikilem oluşturmanız halinde bu ikileme karşılık görüş beyan etmek isteyen kullanıcılar içeriğinize akın akın yorumlar yağdıracaklardır.

Bu etkileşim her ne kadar daha çok yorumları arttırmak üzerine gibi görünse de kaliteli bir ikilem oluşturmanız ve zekanızı konuşturarak ikileme karşılık kendi fikirlerinizi belirtmeniz beğeni ve takipçi miktarınızı da ciddi ölçüde etkileyecektir.

Ürün Hakkında Merak Uyandıran İçerikler

Herhangi bir ürün tanıtımı yapılması gerekli olduğunda bu ürün hakkında bilgi veren birkaç durumdan söz ettikten sonra keşfette karşısına çıktığınız kullanıcılar ya da takipçilerinize ürün hakkında soruları beklediğinizi ve kullananlar varsa onların da yorumlarını rica ettiğinizi belirten bir içerik oluşturmalısınız.

Bu sayede göreceksiniz ki ürün satışlarının artması konusunda iyi bir iş çıkarmış olacaksınız. Elbette bunu yaparken ürünü olabildiğince doğal bir şekilde tanıtmalı, tanıtım havası vermekten kaçınmalı ve doğru bilgiler vermeye özen göstermelisiniz.