Snapchat Kullanıcı Adı Değiştirme 2022

Popüler mesajlaşma ve görüntü gönderme  platformu olan Snapchat, kullanıcılarının uzun yıllardır beklediği bir özelliği kullanıma sunacak. Uzun zamandır kayıt sırasında kullanıcıların aldığı ismi sonrasında değiştirilme imkânı sunmayan Snapchat, yeni güncellemesi ile kullanıcılarına isimlerini değiştirme imkânı sunacak. 

Güvenlik önlemleri sebebiyle kullanıcı isminin değiştirilemediği dönem geride bırakılırken 2022 itibariyle kullanıcılar Snapchat’e kayıt olurken seçtikleri isimleri istedikleri zaman bir seferliğine değiştirebilecek.  Peki, Snapchat kullanıcı adı değiştirme 2022 senesinde nasıl yapılmaktadır?

Snapchat Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Snapchat kullanıcı adı değiştirme 2022 yılında kullanıma açılan uygulamalardan biri oldu. Snapchat uygulamasına kayıt olurken seçilen kullanıcı adları bir kereliğine değiştirilme imkânı verildi. Bu sosyal medya uygulamasının kullanıcıları ise isimlerini nasıl değiştireceklerini merak ediyor. Snapchat kullanıcı adınızı tek seferliğine değiştirmek ve yeni bir kullanıcı adı açmak istiyorsanız ilk olarak Snapchat uygulamasına giriş gerçekleştirmelisiniz.  Snapchat hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üst kısımda yer alan bitmojinize basmanız gerekmektedir.

Bitmojiye bastıktan sonra ekrana gelecek olan ayarlar butonuna basarak hesabım kısmında yer alan kullanıcı adına giriş yapmalısınız. Bu kısma giriş yaptıktan sonra Snapchat adını değiştirme için ekrana bir kutucuk gelecektir. Bu kutucuğu kullanarak Snapchat adınızı bir defaya mahsus olmak üzere değiştirebilirsiniz. Ancak bu kullanıcı adını değiştirmeniz durumunda yeniden eski kullanıcı adınızı almanız ya da yeni bir kullanıcı adı seçmeniz mümkün değildir. Snapchat, kullanıcılarına bu nedenle yeni kullanıcı isimlerini seçerken dikkatli olmalarını ve mantıklı seçimler gerçekleştirmelerini bildirmektedir.

Snapchat Kullanıcı Adı Nasıl Bulunur?

Snapchat kullanıcı adı seçmek isteyen kişiler  tercihini ilk olarak isim ve soy isimlerinden yana kullanabilirler. Ancak bazı kullanıcılar isim ve soy isimlerini kullanmak istemeyebilir. Bu durumda takma ad tercih edebilir ya da kulağa hoş gelen estetik bir isim kullanılabilir. Yeni bir hesap açmak ve kullanıcı adı oluşturmak istemeyen kişiler ise mail adreslerini kullanarak eski hesaplarına ulaşabilir ve yeni bir kullanıcı adı seçmeden Snapchat’i kullanabilirler. Peki, Snapchat hesabı nasıl silinir?

Snapchat Hesabı Nasıl Silinir?

Snapchat hakkında merak edilen sorulardan biri de Snapchat hesabının silinip silinemediğidir. Snapchat adınızı değiştiremiyor ve hesabınızı silerek yeni bir hesap açmak istiyorsanız kısa süre içerisinde hesabınızı silebilirsiniz. Kullanıcı adı ve şifrenizin girişini gerçekleştirdikten sonra Snaochat ayarlar kısmından hesabımızı sil butonuna tıklamanız gerekmektedir. Silme işleminin gerçekleştirilebilmesi için onay vermeniz lazımdır. Bu nedenle telefonunuza gönderilecek olan onay kodunu uygulamaya girmeli ve yeniden sil butonuna tıklamalısınız. Eğer Snapchat uygulamasında kayıtlı olan cep telefonu numaranızı artık kullanmıyorsanız silme işlemini gerçekleştirmeden önce yeni telefon numaranızı sisteme kaydetmelisiniz. Aksi bir durumda onay verilemeyeceği için Snapchat hesabı silme işlemi gerçekleştirilememektedir.  Sil butonuna tıkladıktan ve hesabınıza 30 gün içerisinde yeniden girebilirsiniz. 30 günün ardından Snapchat hesabınız kalıcı olarak silinecektir.