Şifresini Unuttuğum Instagram Hesabını Nasıl Silerim?

Hepimiz zaman geçtikçe sosyal medya hesaplarımızı bazen kullanmayı unutuyor bazen de özel sebeplerden dolayı yeni bir hesap açma gereksinimi duyuyoruz. Aradan zaman geçtikten sonra eski hesabımızı silmek istediğimizde şifresini bir türlü hatırlamadığımız olabiliyor. Bu durumda şifresini unuttuğum Instagram hesabını nasıl silerim, gibi bir başka teknik arayışı içerisine girebiliyoruz. Peki, bunun gerçekten de şifrenin unutulması halinde bir yolu var mı; sizlere içeriğimizin devamında açıklayacağız.

Şifresini Unuttuğum Instagram Hesabını Nasıl Silerim? 2021

Eski ya da artık kullanmıyor olduğunuz ve şifresini bir türlü hatırlayamadığınız Instagram hesabınızı bağlı olduğu e-posta adresiniz sayesinde ya da cep telefonu numarası ile silebilirsiniz.

Ancak bahsettiğimiz telefon numarası ya da e-posta adresinin halen daha hesap ile bağlantılı olması gerekmektedir. Rastgele kendi telefon numaranızdan (hesabınızdaki eski telefon numaranız ise) bu işlemi yapamazsınız.

Bunun için kullanıcı adınızı girdikten sonra alt kısımda yer alan ‘şifremi unuttum’ bölümüne dokunarak şifre yenileme yöntemlerinden e-posta veya SMS gönderim seçeneğini işaretlemelisiniz.

Ardından size yeni bir şifre belirleyebilmeniz için bir mail veya SMS kodu gelecektir. Mail kutunuzu kontrol ederken ‘Gereksiz E-postalar’ ve ‘Diğer’ bölümlerini kontrol etmeyi unutmamalısınız. Mail bunlardan birine de gelmiş olabilir.

Şifresini unuttuğum Instagram hesabını nasıl silerim, sorusunun yanıtının devamında yapmanız gereken yeni bir şifre belirlemektir. Giriş yaptıktan sonra önünüzde artık iki ayrı seçenek var;

  • Hesap dondurma
  • Hesabı kalıcı silme

Instagram Hesap Dondurma

Instagram hesap dondurma işlemi diğer tüm kullanıcılar tarafından hesabınızın silinmiş gibi gözükmesine yol açar. Hesabınıza tekrar giriş yaptığınızda ise donma özelliği ortadan kalkar ve yeniden görünür hale gelirsiniz.

Bu işlem sayesinde dilediğiniz zaman Instagram’a geri dönebilirsiniz. Burada temel amaç hesabınızdaki tüm bilgilerin Instagram’ın ana bilgisayarı içerisinde saklanmasını sağlamak ve kullanıcı adınızı koruma altına almaktır.

  • Bunun için Profilinizde yer alan Profili düzenle bölümüne dokunun.
  • Ardından ‘Hesabımı Geçici Olarak Kapat’ kısmına dokunun ve sonrasında çıkış yapın. Hesabınız siz yeniden giriş yapana kadar dondurulmuş vaziyette kalacaktır.

Instagram Hesabı Kalıcı Silme

Eğer ki şifresini unuttuğum Instagram hesabını nasıl silerim, sorunuzun yanıtını aramaktaki amacınız hesabınızı kalıcı bir şekilde silmek ise bilmeniz gereken ilk durum kullanıcı adınızın 15 gün sonra başka biri tarafından alınabilir hale geleceğidir.

Bunun yanı sıra yüklediğiniz içerikleriniz, Öne Çıkanlar bölümündeki içerikleriniz, Kaydedilenler bölümünde sakladığınız tüm her şey 15 gün sonra bir daha geri gelmemek üzere ortadan kalkar.

Instagram 14 günlük bekleme süresini hesabınızı kalıcı silme konusunda gerçekten kararlı olup olmadığınızı anlamanız için size tanımaktadır. Eğer Instagram kalıcı hesap silme işlemi yaparsanız bu süre zarfında (14 gün) hesabınıza giriş yapmanız halinde kalıcı hesap silme işlemi iptal edilir.

Instagram kalıcı hesap silme aşamaları şu şekildedir:

  • İlk olarak profilinizde yer alan Profili düzenle kısmına dokunun.
  • Ardından karşınıza Hesap Silme şeklinde bir yer çıkacaktır. Buna dokunduğunuzda size bir uyarı metni verilir ve bunu onayladığınızda süreç başlatılmış olur.
  • Çıkış yapmanız süreci etkilemez; ancak tekrar giriş yapmanız halinde işlem otomatik olarak iptal edilir.