Province Ne Demek?

İnsanların yaptığı işleri ve katılmış olduğu organizasyonları sosyal medyada paylaşma isteği, Instagram gibi sosyal medya platformlarının epeyce öne çıkmasına ve kullanılmasına zemin hazırladı. Aktif kullanıcı sayısı bakımından dünya üzerinde her geçen gün yeni rekorlar kıran Instagram, ülkemizde de gün içinde pek çok kez ziyaret edilen platformlardandır. Hal böyle olunca, Instagram ve Instagram’a yönelik kavramlar internet üzerinde sıklıkla araştırma konusu olmaktadır. Bu kavramlardan biri de province olarak bilinmektedir.  Province, İngilizcede il anlamına gelir. Bilhassa yabancı ülkelerde takip edilen güzergah üzerinde bulunan tabelalarda province kelimesini görme ihtimaliniz, bir hayli fazladır. Instagram province kullanmanın maksadı, bulunulan konumun etiketlenmesi; kullanıcılara veya takipçilere önem verilerek belirtilmek istenmesidir.

Instagram province daha çok gençler arasında yaygın bir akım olup pek çok kullanıcının beğenerek kullandığı bir özellik ya da belirtmekten imtina etmediği bir durumdur. Bulunulan konumun yanına eklenen province kelimesi, genellikle oranın önem verilen ve değer atfedilen bir yer olduğunu vurgulamak amacıyla yapılmaktadır. Anlık olarak nerede olduğunuzu belirtmek için kullandığınız bu özellik sayesinde, takipçilerinizin sizin nerede olduğunuza dair meraklarını gidermiş olursunuz. Böylelikle paylaşmış olduğunuz herhangi bir görselin nerede olduğuna yönelik akıllarda hiçbir soru işareti kalmaz.

Instagram paylaşımları içerisinde çoğu zaman fotoğraf veya video çekilen yerin arka planı, kullanıcılar veya takipçiler tarafından merak edilmekte; söz konusu yer ilgi çekici ve cezbedici bulunabilmektedir. Bu tarz beğenilere tam karşılık vermek ve bulunulan konuma ilişkin soru işaretlerini gidermek maksadıyla konum paylaşımı yapılır ve Instagram konum alternatifleri arasından en uygun seçim yapılır.

Instagram Konum Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram konum özelliğinin kullanılabilmesi için akıllı telefonda bulunan konum servisinin açık olması gerekmektedir. Konum servisleri açıksa hikaye kısmının içinde bulunan bu özelliğe tıklanıldığında; o an nerede bulunuluyorsa oranın ve oraya yakın olan konumların listelendiği bir menü karşınıza gelecektir. Bu liste içerisinden, hangi konumda iseniz onu veya ona yakın bir yeri seçerek basit bir şekilde bulunduğunuz konumu paylaşmış olursunuz. Böylece paylaştığınız konum, takipçileriniz tarafından kolaylıkla görülebilir.