İşletmem İçin Nasıl Bir Tiktok Hesabım Olmalı?

İşletmem için nasıl bir Tiktok hesabım olmalı diyorsan pek çok işletmenin tecrübelerinden edindiğimiz bilgileri seninle paylaşıyoruz!

TikTok Yapın, Reklam Yapmayın

Video yapmak için direkt Tiktok dünyasına atlamadan önce, tüm platformu araştırın. Diğer küçük işletmelerin TikTok'ta neler yayınladığını kontrol edin. Uygulamayı anlamak için kendinize biraz zaman verin.

Burada reklam yapmak için bulunmuyorsunuz. Aklınızda bir hedefle başlayın ve ulaşmak için zihninizi bu hedefe yönlendirin. Nasıl çalıştığını net bir şekilde görebilmeniz için uygulamaya zaman ayırın.

İzleyicilerin Dikkatini Çekecek Güçlü Açıklamalar Yapın

TikTok marka pazarlamasında, noktaları net ve yüksek sesle dile getirmelisiniz. İddialarınızın gerçek olduğunu kanıtlamalısınız.

TikTok'a odaklanacak her konuyu ele almak için, iddialı yönlerinizi iyi bilmeli ve bunları vurgulamalısınız.

Bu sayede rakipleriniz sizi eleştirileriyle alt etmeye çalışırsa daha özgüvenli bir şekilde karşılık verebilirsiniz.

İşinizde Gerçek Olun

İnsanlar bir işi yürütmek için ne yaptığınızı bilmiyorlarsa, o zaman neden işinize sevgi göstermeye başlasınlar? Gerçek olun ve takipçilerinizle aranızda bir bağ kurmaya çalışın. Bu işletmenizin büyümesine ciddi anlamda yardımcı olur.

Örneğin bir restoran işletiyorsanız mutfağı çektiğiniz bir kamera arkası videosu müşterilerin dikkatini çeker. İzleyiciler ne yaptığınızı, ürünün tasarımının nasıl göründüğünü, paketlemeyi nasıl yaptığınızı ve her şeyi daha şeffaf bir şekilde bildiğinde size güven duymaya başlar.

İnsanlara Gerçekleri Gösterin

İnsanlar yeni şeyler hakkında bilgi edinen hesaplara girdikleri zaman kaliteli zaman geçirdiklerini ve kendilerine bir şeylerin katıldığını hissederler. Onlara işinizle ilgili çok bilinmeyen gerçekleri göstermelisiniz. İzleyiciler. Özellikle küçük işletme sahipleri için çok fazla geri dönüşün olduğu bir eylemdir. TikTok'ta videolarınız aracılığıyla gerçekleri göstermek, popülerlik kazanmanıza yardımcı olur.

Konsept Seçin

Küçük işletme adı altında TikTok'ta hangi videoları yayınlamak istediğinize karar vermeniz ve kendi konseptinizi kurarak özgün bir profil haline gelmeniz gerekiyor. Basit ifadeler ve trend olan müziklerle işletmeniz hakkında bir şeyler paylaşabilirsiniz.

Öte yandan platformda içerik paylaşırken mizahi davranabilirsiniz. Ne seçerseniz seçin, özgün tarzınıza sadık kalın. Bu küçük işletmenizi büyütmenize yardımcı olur.

Dürüst Olun

Video paylaşımı yaparken içerikleriniz sırf daha güzel olsun diye dürüstlükten ödün vermemelisiniz. Günümüzde dürüst insanlar çok ender rastlanan ve kıymetli görülen kişiler haline gelmiştir. Eğer Tiktok kullanıcılarına bu hissiyatı verebilirseniz ciddi anlamda büyük bir potansiyel müşteri kitlesi edinebilirsiniz.

Trend Müziğin Gücü

TikTok'taki müzik trendleri veya popüler müzik, pastanın üzerindeki kirazdır. Kendi konseptinizde oluşturduğunuz içeriğinize trend olan müzikleri eklediğinizde, videonuzun maksimum erişime ulaşacaktır.

TikTok algoritması, trend olan müzik nedeniyle videonuzu keşfette zirveye taşır.

Marka pazarlaması ve potansiyel müşteri kazanımı konusunda ciddi anlamda önemli bir yere sahip olan Tiktok’ta işletmeniz için bol şans!