Instagram'da Mesaj (DM) Gitmiyor Hatası ve Çözümü Nedir?

Instagram sosyal medya uygulamalarının arasında popülerliğini giderek artırırken oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşıyor. Ayrıca insanlar artık Instagram’ı sadece bir paylaşım ve içerik alanı olarak değil, aynı zamanda bir iletişim aracı olarak kullanıyor. Belki de dünyanın öbür ucundan tek tıkla iletişimi gerçekleştiren bu aracın zaman zaman hatalar vermesi mümkündür. Bu hataların en başında Mesajlar gitmiyor” hatası gelirken bir diğer hata ise, “Instagram Mesajları Gönderilemiyor” şeklindedir. Bu hatalar sebebiyle bazı durumlarda kullanıcıların uygulamayı efektif bir şekilde kullanamaması söz konusudur. 

Bu yazımızda sizlere Instagram mesajları iletilmiyor sorununun temel sebepleri ve en basit çözümleri hakkında genel bir bakış sunduk. Aslına bakıldığında Instagram mesajları gitmiyor hatası oldukça sık rastlanan bir hata olmasına karşın çözümü son derece basittir. Hata meydana geldiğinde gönderdiğiniz mesajlar karşı tarafa iletilemez ve mesajın yanında kırmızı bir x işareti çıkar. Gelin bu hatanın sebebini ve çözümlerini derinlemesine ele alalım. 

Instagram Mesajları Gitmiyor Hatası Neden Olur?

Instagram’da mesajlar gönderilemedi hatasının sebeplerinin en başında internet bağlantısından kaynaklanan hatalar gelmektedir. Ayrıca karşı tarafın mesajlarının size iletilmediğini düşünüyorsanız bu ihtimale karşı tarafın gönderiminin hemen ardından mesajı silmesi yani mesaj gönderimini iptal etmesi durumunu göz önünde bulundurmalısınız. Bazı dönemlerde Instagram sunucularında yaşanan sıkışıklıklar da mesaj gönderilememesi sorunlarına yol açabilirken, Instagram uygulaması gerekli gördüğünde size bir mesaj engeli koyma yetkisine sahiptir. Aynı zamanda bir kullanıcının sizi engellemesi ile de mesajlarınızın iletilmesi önlenmiş olur. 

Instagram Mesajları Gitmiyor Hatasının Çözümü

Yukarıda açıkladığımız sebepler dolayısıyla DM gönderim hataları yaşıyorsanız, çözümlerini bu bölümde bulabilirsiniz. Bu hatanın nedenleri olarak şunlar sayılabilir:

  • Eğer mesaj talebi engelleniyorsa, Instagram kullanıcısı ya sizi engellemiş ya da genel olarak DM mesajlarını engellemiş olması anlamına gelir. Bu da kullanıcının talebine dayanarak, DM yolu ile iletişimi imkansız kılmıştır. 
  • Ayrıca sunucudan kaynaklanan bazı arızalar sebebiyle mesajlarınız iletilemiyor olabilir. Instagram’da meydana gelen mesaj trafiği bu arızanın başlıca sebebidir. Böyle bir hata ile karşı karşıya kalındığında, süreç Instagram teknik ekibi tarafından çözülür sizin yapabileceğiniz maalesef hiçbir şey yoktur. Zamanla hata çözülür ve mesajlarınız karşı tarafa iletilir. 
  • Instagram’ın en sık rastlanan sorunu olan DM iletilmiyor, internet veya cihaz sebebiyle de ortaya çıkıyor olabilir. Eğer internet bağlantısı kaliteniz düşük ise, Intagram mesajları gitmiyor hatası ile karşılaşmanız oldukça mümkündür. Öncelikle Wifi veya Mobil veri seçenekleri ile internet bağlantısının mevcut olduğundan emin olunmalıdır. Eğer bağlı değilseniz, internet olmadığı için Instagram veri aktarımını sağlayamaz. Ayrıca bağlantı sorunlarının modem ve hattın kalitesine bağlı olarak da ortaya çıkması oldukça mümkündür. Cihazınızda Wifi ve mobil veri seçeneklerini açıp kapatarak sorunun geçmesini sağlamak adına bağlantıya reset atabilirsiniz.