Instagramda Kullanılan Harfler Ne Anlama Geliyor?

Sosyal medya platformları oldukça yaygınlaştığından günümüzde kullanılan ifadeler ile matematiksel olarak açıklamak zor olabiliyor. Bu nedenle her bir hitabın kendine has birkaç kelimeden veya harften oluşan kısaltmalı mevcut olur.

Kısaltmalar genel olarak çok yüksek rakamlar ve istatiksel olarak yüksek potansiyel olduğu zaman kullanılır. Genel olarak normal sayılar ile ifade edilse de bazı fenomenlerin normal sayılarla ifade edilemeyecek büyüklükte etkileşimi olabilir.

Beğenilerde B Harfi Ne Anlama Geliyor?

Organik olarak doğal yöntemlerle beğeniniz arttı veya Türk beğeni satın al hizmetinden yararlandınız. Bu şekilde beğeni arttığında normalde örneğin “212” olarak gösterilen beğeni sayınız “1b” olarak gözükebilir. B harfinin anlamı ise tam olarak “bin” demektir.

Beğenilerde M Harfi Ne Anlama Geliyor?

Beğenilerin sürekli artması ile birçok sayı görmek karışık olabilir. Beğenilerde “M” harfi milyon sayısını belirtmektedir. Örneğin bir gönderinin beğenisi 1 Milyon 232 bin ise Instagram size “1M 232B” olarak gösterecektir.

Takipçilerde “K” harfi neyi ifade eder? 1K Ne demek?

K harfi Instagram ve diğer sosyal medyalar olmak üzere takipçi sayısında “1000” rakamını ifade etmektedir. Örneğin Instagram düşmeyen takipçi satın aldınız ve takipçi sayınız 999.999 ’a ulaştı. Bu denli karmaşık gözükmesinden yana “999K” olarak gözükecektir. Milyon olduğunda ise 1.2M olarak gözükecektir. Bu durumun anlamı ise 102000 demektir.