Instagram'da Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

Instagram’da engellendiğimi nasıl anlarım? Sorusu, daha çok kişinin takip listesinde olmayan kişiler tarafından engellenip engellenmediği konusunda şüphe duyması nedeniyle sorulmaktadır. Diğer yandan sosyal medyaya yeteri kadar hâkim olmayanlar, takip listelerinde olan kişilerinde kendilerini engellediklerinden şüphe duyarak bu soruyu sorabilirler. Ancak bunu anlamanın yolu takip listesinde olmayan kişilere göre daha kolaydır.

Instagram’da Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

En aktif kullanılan sosyal ağların başında gelen Instagram, diğer mecralarda olduğu gibi kullanıcıların birbirlerini engellemelerine imkân veriyor. Bunun en önemli nedeni ise başta spam ve taciz mesajlarını engellemektir. Tamamen kullanıcı tercihine kalmış engelleme özelliğinin olması, özellikle siber zorbalığa maruz kalma riski daha yüksek olan kadın ve çocukların sosyal ortamda korunması adına önem taşıyor.

Uygulama Kullanımı

Instagram’da engellendiğini anlamanın yolları arasında kullanılabilecek ancak bizlerin kesinlikle tavsiye etmediği yöntemlerden birisi, engelleyen kişileri görmeye yarayan uygulamalardır. Bilgi vermek adına bu seçenekten bahsedecek olsak da bu tip şeylerin hesap güvenliğini riske etme ihtimallerine karşı, kullanımlarını tavsiye etmemekteyiz.

Android ve İOS için geliştirilmiş çeşitli uygulamaları veya online platformları kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar sizden şifre ve diğer bilgileri isteyeceği için, güvenlik konusunda büyük bir risk aldığınızı tekrardan hatırlatırız. Bu amaçla işe yarar uygulamalar bulunabilir. Fakat kimlik hırsızlarının da böyle uygulamalar üzerinden kullanıcı hesaplarını ele geçirdikleri düşünüldüğünde, alınacak riskin boyutlarını daha iyi anlayabiliriz.

Arama Seçeneğini Kullanma

Instagram’da engellendiğimi nasıl anlarım? Sorusunun en güvenilir ve kolay cevabı, kullanıcının ismini arama kısmına yazarak aratmaktır. Şayet arama yaptığınızda hesaba ulaşamıyorsanız, engelleme ihtimaliniz yüksektir. Bu seçenek engellendiğinizi anlamanız konusunda işe yarar sonuçlar verse de her zaman için doğru olmayabilir. Çünkü engellenmekten şüphe duyduğunuz kişinin hesabını kapatması veya hesabın Instagram tarafından kapatılmış olması ihtimalleri de vardır.

Kesin sonuca ulaşmak için engellediğinden şüphelendiğiniz kişinin hesabını, başka bir hesaptan kontrol edebilirsiniz. Kullanacağınız farklı bir hesaptan giriş yaparak normal hesaptan ulaşamadığınız veya engellendiğinizi düşündüğünüz kullanıcının adını arama kısmından aratarak sonuca ulaşabilirsiniz.

Arama yaptığınızda ilgili kullanıcının profilini görebiliyorsanız, kişinin sizi engellediğine emin olabilirsiniz. Ancak denediğiniz hesapta da benzer sonuçlar ile karşılaşıyorsanız, kişinin hesabını silmiş olması veya diğer seçenekler daha muhtemeldir.

Instagram’da Engelleyen Kişiye Nasıl Ulaşılır, Mesaj Atılır?

Instagram’da sizi engelleyen kişiye ulaşmanız veya DM atmanız gerektiğinde yapabileceğiniz iki seçenek bulunuyor. Bunlardan birincisi başkasına ait bir hesaptan ulaşmaya çalışmak veya yeni bir Instagram hesabı açmaktır. Instagram takipçisi olsanız da olmasanız da bu seçenekleri kullanarak, ulaşmak istediğiniz kişiye kolaylıkla mesaj atabilirsiniz.

Kaliteli düşmeyen takipçi satın al seçeneklerimiz ile sizlere takipçi ve beğeni konusunda verimlilik sunuyoruz. Hizmet sayfalarımızdan kendinize en uygun seçeneklerle dakikalar içerisinde alım yapabilirsiniz.