Instagram Yeşil Hikaye Nedir?

Instagram yeşil hikaye nedir, diye merak eden bireyler muhtemelen bu şekilde bir hikaye atan takipçisinin olduğunu ana sayfasında görerek merak etmiştir. Bir bireyin bu şekilde gördüğü hikaye kendisinin takip ettiği bireyin Yakın Arkadaşlar listesinde yer aldığını göstermektedir.

Ancak tek gösterge bu değildir. Normalde atılan hikayeler renkli bir halka ile çerçevelenmiş biçimde paylaşılmaktadır. Bir de yeşil çerçevesi olan hikayeler vardır. Bunun anlamı renkli olan hikayeyi paylaşan kişinin bunu tüm takipçileri ile paylaştığıdır.

Sadece yeşil renkli bir halka ise kişinin hikayesini sadece Yakın Arkadaşlar listesindekiler ile paylaştığını göstermektedir.

Instagram Yeşil Yıldız Ne Demek?

Instagram’da hikaye paylaşımı yaparken karşınıza alt köşede bir yeşil yıldızlı halka çıkmış olabilir ve Instagram yeşil yıldız ne demek, diye merak etmiş olabilirsiniz.

Hikayenizi paylaşmanızın iki farklı yolu bulunmaktadır. Bunlardan biri Yakın Arkadaşlar’a paylaşım yapmaktır; bir diğeri de tüm takipçilerinize ya da hesabınız herkese açık ise tüm Instagram kullanıcılarına paylaşım yapmaktır.

Eğer bir içeriği sadece sizi yargılamayacağından emin olduğunu kişilerle paylaşmak istiyorsanız önce yakın arkadaş listenizi güncellemeli ve sonra hikaye paylaşımı sırasında ‘Gönder’ yerine Yeşil Yıldız ikonuna dokunarak paylaşmalısınız.

Direkt yeşil yıldıza dokunduğunuzda hikaye paylaşımı gerçekleşmiş olacaktır.

Ancak burada dikkatli olmanız gereken bir durum daha var. Bu da hikayenizi kısıtlı sayıda kişi ile paylaştığınızın hikayenizdeki yeşil halka yüzünden karşı taraf açısından anlaşılır olmasıdır. Eğer anlaşılmasını istemiyorsanız Ayarlar bölümüne girerek burada hikayenizi görmesini istemediğiniz kişileri engellemeniz gerekmektedir. Bu sayede yine hikayenizin etrafında renkli halka olacağı için hikayelerinizi kime gizleyip kime görünür kıldığınızı kimse fark etmeyecektir.

Kendiniz için dilediğiniz seçimi yapabilirsiniz.