Instagram Yakın Arkadaş Özelliği Nedir?

Sosyal medyaya yön veren kuruluşlardan biri olan Instagram, yeniliklere doymayarak güncelleştirmelerine hız kesmeden devam etmektedir. Geliştirdiği her bir özelliği ile adından sıklıkla söz ettiren uygulama, hesabını kişiselleştirmek ve özelleştirmek isteyenler için birçok farklı imkanı kullanıcılarına sunmaya devam etmektedir. Son dönemlerde Instagram’ın geliştirdiği “Yakın Arkadaş” özelliği ile birlikte Google gibi arama motorlarında Instagram yakın arkadaş özelliği nedir gibi sorular ortaya çıkmaya başlamıştır. 

Instagram yakın arkadaş özellikleri

Instagram Yakın Arkadaş Listesi

Instagram’ın 2 yıl önce hikaye bölümü için geliştirdiği yakın arkadaş kısmı, sizlere özel bir alan sunuyor. Sadece sizlerin belirleyeceği kişilerden oluşan liste sayesinde; Instagram’da paylaştığınız hikayeler yakın arkadaş listenize görünürken, diğer takipçileriniz için gizli tutulacaktır. Tüm bunların yanı sıra, yakın arkadaşlar için paylaşılan hikayelerde profil fotoğrafının çevresinde bulunan kırmızı renkli halka, yeşile dönecektir. Sadece yakın arkadaşlar listesinde bulunan kişilere gözüken bu hikayeler, normal hikayeler gibi 24 saat boyunca profilinizde yer alacaktır. Instagram yakın arkadaş özelliğini kapatma ya da açma işlemlerini sizler için derledik.

 

Yakın Arkadaş Listesi Oluşturma 

 

  • Instagram uygulamasını açın ve sağ alt köşede bulunan profil alanına tıklayın.
  • Kendi profilinize giriş yaptıktan sonra ekranın sağ üst köşesinde yer alan üç çizgiye basın.
  • Ekranda beliren opsiyonlar arasından “Yakın Arkadaşlar” seçeceğine tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekranda tüm takipçilerinizin olduğu bir liste belirecek ve sizlerden bu liste içerisinden seçim yapmanız istenecektir. 
  • Ekle butonu sayesinde dilediğiniz kullanıcıyı yakın arkadaşlar listesine ekleyebilirsiniz.
  • Listeyi tamamladıktan sonra hikaye kısmından fotoğraf ya da video atmak istediğinizde ekranın sol alt kısmında bulunan “Yakın Arkadaşlar” butonuna bastığınızda hikaye paylaşımınız sadece belirlediğiniz kişilere açık hale gelecektir. 

 

Gelen bu güncelleme, uygulama yöneticileri tarafından hemen aktive edilse de bazı bölgelerde ya da cihazlarda desteklenmediğinden Instagram yakın arkadaş özelliği kalktı mı gibi sorular kullanıcıların merak ettiği sorunlar arasında yer almaktadır. Instagram’ın sunduğu bu özellik hala var olmakla birlikte, yeni güncellemeler ve düzenlemeler ile birlikte tüm cihazlara entegre edilmiştir.