Instagram Yakın Arkadaş Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yeni gelen özelliklerden biri olan Instagram yakın arkadaş özelliği veya yakın arkadaşlar listesi, sosyal medya kullanıcılarına bambaşka bir deneyim sunmak için oldukça iyi düşünülmüş Instagram özellikleri arasında göz dolduruyor. Kullanıcılarına farklı deneyimler yaşatmak isteyen görsele dayalı sosyal medya platformu Instagram, özellikle Facebook tarafından satın alınmasının ardından yeni yenilikler sunmaya devam ediyor.

Instagram Yakın Arkadaş Özelliği Nedir?

Yeni arkadaş listeleri, bu platformda etkileşimi artırmak için kullanılabilecek kolaylıklar sunuyor. Sadece “yakın arkadaşlar” listesinde bulunan kişilerin paylaşacağınız hikâyeleri görmelerini mümkün hale getiren yeni bir özelliktir diyerek, Instagram yakın arkadaşlar özelliği nedir? Sorusuna anlaşılır bir cevap verebiliriz.

İngilizce olarak Close Friends olarak adlandırılan bu yeni özellik, daha çok takip listenizde bulunan kişilere özel paylaşımlar yapmak için tasarlanmıştır. Bu özellik sayesinde dilediğiniz hikaye paylaşımlarını diğer takipçilerinizden gizleyerek, sadece yakın arkadaşlar listenizde bulunan kişilerin görmelerini sağlayabilirsiniz.

Bu listeye özel yapılan paylaşımları diğer takipçilerinizin görmesi mümkün olmadığından, paylaşımlarınıza yine sadece “Close Friends” listenizde yer alan kişilerin cevap vermesi, yorum yapması veya emoji göndermesi mümkündür. Bu özel liste için paylaşılmış içeriklerinin etrafındaki daire, klasik paylaşımlarda olduğu gibi kırmızı yerine yeşil renkle belirginleştirilmiştir.

Instagram Yakın Arkadaşlar Listesine Kişi Ekleme veya Kişileri Görme Nasıl Yapılır?

Bu listeye yeni kişi eklemek ya da burada bulunan kişileri görüntülemek için yapmanız gereken şeyler oldukça basittir.

  • Instagram mobil uygulamasına giriş yaptıktan sonra sağ kısımdaki profil butonuna basıp profil alanınıza geçiş yapın.
  • Profil alanından sağ üst kısımda yer alan ve 3 çizgiden oluşan ızgaraya tıklayın.
  • Açılan bu sekmeden “Yakın Arkadaşlar” butonunu görebilirsiniz. Buraya tıklayarak geçiş yapın.
  • Karşınıza çıkan sayfada yakın arkadaş listenize daha önceden eklediğiniz kişileri veya uygulamanın önerilerini görebilirsiniz. Buradan dilediğiniz kişilerin sağ kısmındaki “Ekle” yazısına basarak, o kişileri “Close Friends” listenize kolaylıkla ekleyebilirsiniz.

Bu işlemleri yaparak Instagram yakın arkadaş ekleme listenizi oluşturabilirsiniz. İşlemin ardından listenizde yer alan kişilere özel paylaşımlar yaparak, sosyal mecranın sunmuş olduğu bu yeni özelliği kolaylıkla deneyimleyebilirsiniz. Bu özelliğe hitaben yapacağınız hikâye paylaşımlarını, “Arkadaşlar Listesi” dışındaki kişilerin göremeyeceğini ve sadece bu listeye özel olacağını unutmayın.

Instagram Yakın Arkadaşlara Hikâye Atma, Story Paylaşma Nasıl Yapılır?

Özel listenizde bulunan kişiler için story paylaşmak oldukça basittir. Bunun için klasik hikâye paylaşımı yaparken kullandığınız butonun hemen yanındaki yeşil yıldızlı kutucuğa tıklamanız, hikayenizi yakın arkadaş listenizle paylaşmanıza imkan tanıyacaktır. Bunun dışında takip edeceğiniz adımların tamamı klasik “Hikâye Ekle” özelliğinde olduğu gibidir. Sadece paylaşım esnasında “Hikâye Ekle” yerine, yanında bulunan yeşil renkli “Yakın Arkadaşlar” veya “Close Friends” yazan butona tıklamanız yeterli olacaktır.

Instagramda Yakın Arkadaş Ekleyince Bildirim Gider mi, Anlaşılır mı?

Bazı Instagram kullanıcıları yakın arkadaş listesi oluşturduğunda, farklı nedenlerden dolayı eklediği kişilerin bundan haberdar olmamasını isteyebilir. Bu kaygıyla sorulan yakın arkadaşlar listesine bildirim gider mi? Sorusuna cevap verecek olursak, listeye ekleyeceğiniz kişilere herhangi bir bildirim gitmemektedir.

Yani eklediğiniz kişilere bildirim gitmeyecektir. Ancak yapılan paylaşımın etrafında bulunan yeşil halka paylaşımın yakın arkadaşlara özel olduğunu gösterdiği için, buna dikkat eden kişiler sizin yakın arkadaşlar listenizde olduklarını da kolaylıkla anlayabilirler.

Instagram Yakın Arkadaş Özelliğini Kapatma

Bu özelliği doğrudan kapatmanın herhangi bir yolu bulunmuyor. Şayet özelliği yanlışlıkla kullanmaktan endişe duyuyorsanız bunu önlemenin en iyi yolu, yakın arkadaşlar listenizde bulunan kişileri çıkarmanız en sağlıklı yoldur. Tıpkı ekleme kısmında olduğu gibi aynı adımları izleyerek “Yakın Arkadaşlar” listesine ulaşabilir ve buradaki kişileri tek tek çıkarabilirsiniz.

Birinin Beni Yakın Arkadaşlar Listesine Eklediğini Nasıl Anlarım?

Yukarıda da belirtildiği üzere sizin başkasını eklediğinizde bildirim gitmeyeceği gibi, başkasının sizi eklemesi halinde de size bildirim gelmez. Birinin sizi yakın arkadaşlar listesine eklediğini anlamanın tek yolu, kişinin siz bu listedeyken “Close Friends” listesindeki kişilere özel olarak hikaye paylaşımı yapmasıdır.

Kişi “Yakın Arkadaşlar” için hikâye paylaşımı yaptıysa bu paylaşım hikayeler kısmında size kırmızı halka ile değil, yeşil halka şeklinde görülecektir. Şayet hikâye paylaşımlarının herhangi birinin etrafındaki halka yeşil ise, o kişinin sizi bu özel listeye eklediğini anlayabilirsiniz.

Instagram Yakın Arkadaşlar Özelliği Çalışmıyor Çözümü

Özelliğin çalışmamasının iki temel nedeni olabilir. Bunlardan birincisi telefonunuzun artık güncelleme almayan çok eski bir telefon olması, ikincisi ise uygulamaya bağlı sorunlardır. Şayet telefonunuz güncellemeleri durdurulmuş eski model bir cihaz ise, burada telefonunuzu değiştirmekten başka çare bulunmuyor.

Uygulamaya bağlı sorunları aşmak için ise cihazınızdan Instagram uygulamasını tamamen silerek, hemen geri yüklemeniz sorununuzu çözecektir. Sorunun hale giderilmemiş olması halinde, kısa süreliğine bazı teknik sorunların olma ihtimalide dikkate alınmalıdır.

Instagram yakın arkadaş özelliği hakkında ihtiyacınız olabileceği bilgiler vermeye çalıştık. Bu yeni özellik hakkında yaşadığınız sorunları veya sormak istediğiniz soruları, aşağıdaki yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Instagram fenomeni olma yolunda en önemli etkenlerden biri, Instagram takipçi satın almak ve bu alanda algı oluşturmaktır. Kaliteli takipçi ihtiyaçlarınızı web sitemiz üzerinden karşılayabilirsiniz.