Instagram Video Yükleme Sorunu

Instagram üzerinde gün içerisinde zaman zaman çeşitli sorunlar ile karşılaşabiliriz. Bunlar arasında sıklıkla kullanıcıların karşılaştıkları durumlardan biri de Instagram video yükleme sorunu şeklindedir.

Bu tür bir problem ile karşı karşıya kaldığınızda telefondaki uygulamanın bellek durumu ya da videonun formatının bu soruna neden olabileceğini bilmelisiniz.

Eğer video sizin telefonunuz tarafından çekildiyse ve videoyu bir türlü yükleyemiyorsanız o halde telefonunuzun ya da dahili hafızanın bellek durumunu kontrol etmenizde fayda vardır. Belleğinizde yeterli yer açtığınızda bu sorun da otomatik olarak ortadan kalkacaktır.

Instagram Video Yükleme Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram video yükleme sorunu çözümü için Android ve iOS işletim sistemine sahip olan telefonlarda farklı şekilde işlem basamakları söz konusudur. Bu nedenle iki farklı şekilde de sorunun nasıl çözüme kavuşturulacağından bahsedeceğiz.

İlk olarak iOS cihazlar için bu soruna sunulan çözüm önerisi şu şekildedir:

  • Telefonda bellek kaplayan büyük formattaki dosyaların silinmesi önerilmektedir. Yazı veya görsellerden ziyade video içerikler daha fazla yer kaplamaktadır. Büyük boyutlu uygulama dosyalarından da kullanmadıklarınızı silebilirsiniz.
  • Ardından Ayarlar, Genel, Saklama Alanı ya da iCloud kullanımı, Alanı Yönet, Instagra, Instagram’ı Sil şeklinde sırası ile size belirttiğimiz adımları uygulamalısınız.
  • Ardından tekrar Appstore’a girerek Instagram uygulamasını baştan indirdiğinizde sorunun ortadan kalkmış olduğunu göreceksiniz.

Android telefonu olanlar için ise şu tavsiyeler verilmektedir:

  • İlk olarak telefonda çok fazla yer kaplayan bazı uygulamaları kaldırmalısınız. Ardından Ayarlar, Uygulamalar, Instagram, Depolama, Verileri Temizle adımlarını takip ederek verdiğimiz sıra ile uygulamalısınız.
  • Bu sayede artık Instagram video yükleme sorunu artık ortadan kalkmış olacaktır.

Eğer bu söz ettiğimiz adımlar iOS ya da Android telefonunuz için Instagram video yükleme sorununu çözüme ulaştırmadıysa şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Instagram uygulamasına giriş yapın ve uygulamada yer alan Sorun Bildir bölümüne dokunun.
  • Burada İngilizce biçimde yaşadığınız problemi kısa ve öz olarak anlatın ve çözümü için neleri denediğinizi de yazın, en kısa zamanda Instagram ekibi hesabınızla ilgili bir problemin söz konusu olup olmadığını kontrol edip size dönüş sağlayacaktır. Genellikle 1 gün içerisinde bu problem Instagram ekibi tarafından çözülmaktedir.