Instagram Toplu Takipçi Sıfırlama

Ciddi anlamda bir kullanıcı kitlesine sahip olan ve her geçen gün daha da büyüyen Instagram platformunda hesabınız üzerinde yapmak istediğiniz pek çok değişiklik olabilir. Bunlardan biri de Instagram toplu takipçi sıfırlama işlemidir.

İster işletme hesabı sahibi olun ister blog zaman içerisinde hoşlanmadığınız bir kitlenin sizi takip ettiğini fark ederek bu durumdan rahatsız olabilirsiniz. Bazen bu işleme ihtiyaç duyan bireyler başka birinin hesabını satın almış ve takipçi kitlesi üzerinde değişiklik yapmak isteyen bir birey veya kendi hesabını kullanmaya devam ederken tüm takipçilerinden sıkılıp onlardan kurtulmak isteyen bir birey olabilmektedir.

Durum her ne nedenden kaynaklanıyor olursa olsun Instagram topu takipçi sıfırlama işleminin nasıl yapıldığından bu içeriğimizde bahsedeceğiz.

Instagram Takipçi Sıfırlama

Sosyal medyada normal hayatımızdan olduğundan farklı bir toplum içerisinde varlığımızı sürdürüyor olabiliriz. Bazen hayatımızdaki kişilik değişimlerimiz, aldığımız her yaş bizde farklılıklara yol açabilmektedir ve bunun sonucuna da çevremizde değişiklik yapmak isteyebiliriz.

Bunun için yapılması gereken işlemlerden biri de Instagram takipçi sıfırlamadır. Bunun için Android ya da iOS telefonunuza bir uygulama indirmeniz gerekmektedir. Aksi halde teker teker silmekle uğraşmak gerçekten de çok yorucu ve zaman alıcı olacaktır. Google Play veya Appstore’da ‘Toplu takipçi silme’ şeklinde bir arama yapmanız halinde karşınıza bir çok uygulama çıkacaktır.

Yorumlara bakıp programın sahte olup olmadığı ve kişisel bilgilerinizi talep edip etmediği gibi konuları indirmeden önce kontrol etmeyi unutmamalısınız.

Instagram Takipten Çıkma Limiti

Instagram bot uygulamalardan pek de hoşlanmayan bir platform. Bu nedenle de bazı durumlara limit koyarak bireylerin işlemlerini manuel şekilde kendileri tarafından gerçekleştirmeleri gerektiğini belirtmektedir.

Buna takipten çıkma da dahil. Esasında bu durum sizin açınızdan bakıldığında zararsız görünse de kötü amaçlar için kullanılabileceği düşünülerek Instagram tarafından önlem amaçlı günlük pek çok işleme limit getirilmiştir.

Instagram takipten çıkma limiti 1 saat içerisinde 160 kişi şeklinde belirlenmiştir. Bundan daha fazla kişinin takipten çıkılması durumunda Instagram ekibi tarafından hesabınıza uyarı bildirisi gönderilecektir. Aynı durum 1 saat içinde 160’dan fazla kişiyi takip eden kullanıcılar için de geçerli olduğunu bilmelisiniz.

Gelen uyarı bildirisinin ardından yaptığınız sınır ihlali sayısına ve geçmişteki ihlallerinize bakılarak birkaç saatten birkaç güne kadar Instagram’ın size uygun gördüğü şekilde cezalandırılabilirsiniz.