Instagram Takipçi Kaybetme Sebepleri Nelerdir?

Sosyal medyanın en önemli detayları olan özelliklerinden birisi de takipçidir. Takipçi sayısı Instagram kullanıcıları için çok önemli bir detay olmak ile her zaman yükseltilmeye çalışılan bir detaydır. Takipçi sayınızı yükseltmek sizin daha çok etkileşim almanız ve daha çok kişiye ulaşmanızdır. Takipçi kaybetmeniz ise bu kitleyi elinizden kaybetmeniz ve bir daha paylaşımlarınızın ilgili kullanıcılara gözükmemesine neden olur.

Genel olarak takipçi kaybetmemek için çalışan Instagram üreticileri sürekli olarak takipçi sayılarını arttırma yönünde çalışmaktadır. Kalıcı takipçilerin en önemli özelliği ise sürekli olarak içerikleriniz ile etkileşim halinde olmasıdır. Genel kaybettiğiniz takipçiler için Instagram düşmeyen takipçi satın al hizmetinden yararlanarak tamamlayabilirsiniz.

Instagram Takipçi Kaybetme Sebepleri;

Bu sebepler genel olarak keşfet kullanıcılarının ve takipçilerinizin dikkatini çekmemenizden kaynaklanır. Takipçilerinizi genel olarak kaybetmenizin sebepleri.

Düzenli olarak Gönderi, Reels ve Story (Hikâye) paylaşılmaması.

Şu an için yeni içerik üreticileri fazla azimli ve eforlu çalışmadıkları için belirli unsurları araştırmadan işlemlere koyulabiliyorlar. Örneğin sayfanıza bir 1. Gün 5 gönderi paylaştınız ve 2. Gün 1 adet paylaşımda bulundunuz. Bu yapmamanız gereken unsurlardandır. Yapmanız gereken kendinize göre işlemlerinizi ayarlayıp her gün ortalama bir içerik girişi yapmanız gerekmektedir. Her gün düzenli olarak içerik girişi yapmanız kullanıcıların sürekli olarak karışışına çıkmak ve unutulmamak demektir.

İçerik Kalitesi Düşük Ve Boyutun Uygun Olması.

İçeriklerinizin kalitesinin her zaman günümüz kalitesinde olmak zorundadır. Kullanıcıların hiçbiri kötü bir kalite içerik görmek istemez. Kullanıcılara sunacağınız içerikler en az 720P HD kalitede olmalıdır ki kullanıcılar kendi kullandıkları cihazlardan kaliteli bir şekilde izleyebilmeli. Boyutun uygun olma meselesi ise Instagram çerçevesine uygun boyutlarda gönderi hazırlamanız gerekmektedir. Örneğin bir hikayeyi yatay çekip paylaşırsanız kötü bir görüntü ile karışılabilirsiniz.

Videolarınızın Kapak Fotoğrafı Kalitesinin Düşük Olması.

Her hazırladığınız video içeriğine kullanıcılar izletmek için ilgi çekici kapak fotoğrafı hazırlamalısınız. Hazırlamadığınız taktirde Instagram algoritması hazırladığınız video içerisinde rastgele bir anı kapak fotoğrafı ayarlayabilir. Bu yüzden ilgi çekici kapak fotoğrafı yapabilirsiniz ve ilgi çekici sözler ile okutabilirsiniz.

İçeriklerinizin Açıklama Kısmının Boş Olması.

İçerik açıklamasının özelliği kullanıcılarının içeriği gözlemlediği kadar açıklamalarında dikkat çekmesi gerekmektedir. Bunun sebebi ise kullanıcıların sizin içeriğinizde daha çok vakit geçirmesidir. Daha çok vakit geçirdiği zaman algoritması güncellenerek sizi rakiplerinizden bir sıfır öne atacaktır.

Kullanıcıların Hesaplarını Kapatması.

Takipçi kaybetmenizin en büyük sebeplerinden biriside kullanıcılar Instagram’a ara vermiş olabilir veya komple hesabını kapatmış olabilir.

Takipçi Kaybetmeniz Hesabınınız İçin Sebepleri Nelerdir?

Hesabınızın takipçi kaybetmesi hem takipçi sayınızda düşüş gözükür ve bu bir otorite kaybıdır, hem de etkileşim kaybıdır. Bu kayıplar sürekli olarak devam ettiği zaman bir zaman sonra hesabınızın hiç etkileşimi kalmayabilir buna dikkat etmeniz gerekmektedir.