Instagram Takip Engeli Nasıl Kalkar?

Instagram algoritması tarafından yakalanan ve durdurulan pek çok eylem vardır. Bunlara günlük olarak farklı sınırlandırmalar getirilmiştir. Bu sınırlar sayesinde bir hesabın bot olup olmadığı anlaşılmaktadır. Bu türden sınırlarla karşılaşıp ardından size Instagram’ın yaptırım uygulamasını istemiyorsanız limit sayısına dikkat edecek şekilde hareket etmelisiniz.

Sık takılabileceğiniz engellerden biri de Instagram takip engelidir. Günlük olarak maksimum takip edebileceğiniz kullanıcı sayısı 100 – 150 şeklinde sınırlandırılmıştır. Bundan daha fazlasını yapmanıza izin verilmez. Aynı zamanda birkaç gün üst üste sınıra kadar ulaşmanız halinde de birkaç günlük takip engelleri yemeniz muhtemel hale gelecektir. Peki, takip engeli aldıysanız Instagram takip engeli nasıl kalkar?

Doğal Davranın

Bunun için öncelikle spam şeklinde algılanmanıza sebep olabilecek her türlü eylemden uzun bir süre uzak durmanızı tavsiye ederiz. Aksi halde Instagram yapay zeka robotu sizin gerçek bir hesap olmadığınızı düşünecektir.

Doğal bir hesabın çevresinde tanıyabileceği ve takip edebileceği insan sayısı kısıtlıdır. Bir gün içerisinde 100 hesabı incelemeniz ve sürekli olarak zamanınızı takip işine ayırmanız sizce doğal mı?

Eğer hesabınızı yeni açtıysanız elbette ki doğal bir durum. Ancak yine de engellere takılmamak adına Instagram’ın hesabınızı diğer kullanıcıların takipçi sayısını arttırmaya bir yönelik bot olarak algılamaması için takiplerinizi günlere yayarak azar azar yapmanızı tavsiye ederiz.

Gereken Zamanı Bekleyin

Instagram takip engeli nasıl kalkar, sorusunun herhangi bir çözüm yolu ne yazık ki bulunmamaktadır. Tek yapabileceğiniz şey beklemek ve bundan sonrasında yapacağınız her bir eylemde yeniden bir engelle karşılaşmamak adına beğeni, takip ve yorumlarınıza dikkat etmelisiniz.

Bunlardan birinde doğal davranırken bir diğerinde anormal sayılarda işlemler yapmak da hesabınızı tehlike altına sokacaktır. Bu dediklerimizi dikkate almamanız halinde hesabınızın komple kapatılması durumu ile bile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Instagram Takip Engeli Kalkma Süresi Nedir? 2021

Instagram takip engeli yaptırımına maruz kaldıysanız bekleme süresinin hesaptan hesaba değişiklik gösterdiğini bilmelisiniz. Ancak bu süre genel olarak 18 saat sonra ortadan kalkmaktadır.

İlerleyen günlerde daha az sayıda takiplerde dahi (50, 75 vb.) daha uzun süren engellerle de karşılaşabilirsiniz. Bunun başınıza gelmemesi adına en başından dikkatli davranarak temkinli olmanızı öneririz.