Instagram Takibi Bırakanları Tespit Etme

Instagram uygulaması üzerinden bazen bir kullanıcının profiline girdiğinizde sizi önceden takip ettiği halde artık etmediğini gördüğünüzde eğer bu kişi yakınlarınızdan biriyse çok üzücü bir durum ile karşı karşıyasınız demektir. Ancak artık verdiğimiz tavsiye sayesinde sizi takipten çıkan kullanıcılar sizin için sürpriz olmaktan çıkacak.

Bu bilgiyi edindiğiniz için kimin sizinle hala dost olduğunu kimin ise artık sizinle görüşmek istemediğini aradan uzun zaman geçtikten sonra değil anında öğrenebileceksiniz.

Ayrıca bu bilgileri eğer çok takipçisi olan bir Instagram fenomeni iseniz günde ne kadar kişinin sizi takipten çıkardığını tespit etmek ve buna göre içeriklerinizi kalitesini, paylaşım türlerinizi düzenlemek için de kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra sizi takipten çıkan profilleri teker teker inceleyerek hedef kitle analizini yapıp bu türde kullanıcılara ulaşmak ve onları geri kazanmak adına neler yapabileceğinize de bakabilirsiniz.

Instagram’da Takipten Çıkanları Belirlemek

Ne yazık ki Instagram üzerinde sizi takipten çıkanları haber veren bir ayarlama bulunmamaktadır. Bu nedenle de Appstore ya da Google Play Store üzerinden sizi takipten çıkanları size bildiri şeklinde haber veren bir uygulama tespit etmelisiniz.

Ancak bu şekilde bir uygulama kullanma konusunda ilk önce kullanacağınız uygulamanın sizden birtakım bilgiler isteyip istemediğini ve güvenilir olup olmadığını kesinlikle araştırmanızı tavsiye ederiz. Takipden çıkarılmamak için Instagram düşmeyen takipçi satın al hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Eğer bu tür bir uygulamaya giriş yaptıktan sonra şüpheli bir şekilde hesabınıza giriş yapıldığına dair bir bildiri aldıysanız derhal uygulamadan çıkış yapıp, uygulamayı kaldırıp, Instagram hesabınıza girerek şifrenizi değiştirmelisiniz. Şifrenizi çok daha zorlu bir hale getirmeyi de unutmamalısınız.

Bazı uygulamaların oldukça kaliteli olduğunu ve sizden herhangi bir kullanıcı giriş bilgisi istemediğini bilmelisiniz. Bu tür uygulamalar hesabınız için daha güvenlidir. Bilgilerinizi paylaşmanız halinde kötü niyetli kişiler hesabınıza giriş yapmak için bu bilgileri kullanabilirler.

Instagram’da Takipten Çıkanları Bilmek Ne İşime Yarayacak?

Eğer size bahsettiğimiz işlemin nasıl işinize yarayabileceğini bilmek istiyorsanız en önemli özelliğinden söz edelim.

Diyelim ki son zamanlarda profilinizdeki takipçi sayısında bir düşüş var. Bu durum devam ediyor ve sizi rahatsız ediyor. Bu tür bir uygulama kullanıyor olsaydınız sizi takipten çıkan kişileri direkt olarak görme şansınız olacaktı.

Buna göre analiz yapabilir ve zamanında müdahale ederek daha fazla takipçi kaybı yaşamaktan kurtulabilirdiniz.

Bu nedenle Instagram takipten çıkanların bildirisini alma özelliğini bir tür koruyucu önlem gibi düşünerek hareket etmenizde her zaman fayda vardır.