Instagram SS (Ekran Görüntüsü) Alınca Bildirim Gidiyor mu?

Birçok Instagram kullanıcısının aklına takılan sorulardan birisi de Instagram SS alınca bildirim gidiyor mu sorusu oluyor. Instagram dünyası gizlilik prensiplerine son derece bağlı gelişmiş bir sosyal medya ağı olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla kullanıcılarınızın özelini sonuna kadar koruyan bir platformdur. Ekran görüntüsü işlemini gerçekleştiren kişinin özel olarak yaptığı bir işlem olduğu için karşı tarafa herhangi bir bildirim gitmesi söz konusu değildir.

Hakkında SS aldığınız kişi bunu canlı olarak görmediği sürece yapmış olduğunuz bu işlemden hiçbir şekilde haberdar olamaz. Instagram kendi kullanıcılarının hiçbir kişisel bilgisini kimseyle paylaşmaz. Ancak bazı istisnai durumlarda karşı tarafa bildirim gidebiliyor. Bazen sohbet sırasında kişi karşı tarafa tek seferlik gösterimli fotoğraflar atabiliyor. Bu tarz durumlar anı ölümsüzleştirmek için kişiler SS yapabiliyor. Ancak yaptıkları bu SS’ler karşı tarafa bildirim halinde haberdar ediliyor.

Ayrıca mesajlarında ekran görüntüsünü aldığınızda karşı tarafa bildirim gidebiliyor. Ancak hikaye ve başka bir işlem üzerinden ekran görüntüsü aldığınızda karşı tarafa hiçbir şekilde bildirim gitmez. Bildirim sadece bazı özel durumlarda karşı tarafa gider. Ancak karşı tarafa bildirim gitmiş olsa bile yaptığınız işlem tamamen geçerlidir. Yani ekran görüntüsünü aldığınız fotoğraf siz istemediğiniz sürece otomatik olarak silinmez. Görüntüleri silmek tamamen sizin kontrolündedir. Dolayısıyla siz istemediğiniz sürece uzaktan hiçbir şekilde ekran görüntüsü aldığınız resimler silinmez!

Instagram Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Instagram SS alınca bildirim gidiyor mu sorusuyla beraber Instagram ekran görüntüsü nasıl alınır sorusu da sık sık gündeme gelen soru başlıklarından bir tanesidir. Ekran görüntüsü alma işlemi telefonlardan telefonlara farklılık gösteriyor. Telefonununuz kapama tuşuyla ses kısma tuşuna aynı anda basılı tutarak ekran görüntüsü alabilirsiniz. Almış olduğunuz ekran görüntüleriniz telefonunuzun galeri bölümüne kaydedilir. Buradan aldığınız ekran görüntülerinize bakabilirsiniz.

Ayrıca ekran görüntüsü alma işleminde hiçbir sınırlama bulunmaz. Dilediğiniz kadar ekran görüntüsü alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Fakat biriyle sohbet ederken sohbet esnasında ekran görüntüsü almaya kalktığınızda karşı tarafa %99 oranında bildirim gidiyor. Dolayısıyla yapacağınız işlemi karşı tarafa bildirim gideceğinizi göze alarak yapmanız gerekir!

Instagram Ekran Görüntüsü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Instagram ekran görüntüsünü alırken bazı hususlara dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Hikayeler üzerinden alacağınız ekran görüntülerinizin hiçbir şekilde karşı tarafa bildirimi gitmez. Ayrıca herhangi bir kişinin profil sayfasından ekran görüntüsü almanız durumunda da karşı tarafa bildirim gitmiyor. Fakat bazı durumlarda karşı tarafa bildirim gidebiliyor. Bu durumlardan en çok göze çarpanı da mesajlaşma anında alınmayan çalışılan ekran görüntüleridir. Sohbet esnasında ekran görüntüsü almaya çalışırsanız karşı tarafa bildirim mesajı gider.

Örneğin kişiler birbirlerine tek gösterimlik fotoğraflar ve videolar atabiliyor. Siz de atılan bu tek gösterimlik görselleri kaydetmek için SS almak isteyebilirsiniz. İşte tamda bu noktada karşı tarafa bildirim gidiyor!