Instagram Rozet Nedir?

Popüler sosyal medya platformu Instagram her geçen gün kendini güncel tutmaya ve kullanıcılarına ayrıcalıklar sunmaya devam etmektedir. Bunlardan biri de Instragram Rozet olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tiktok ile Instagram’ın benzerlikleri arasında yer alan rozet sistemi Canlı yayın açan kullanıcılara hediye göndermenizi sağlayan bir uygulamadır.

Artık Instagram da tıpkı Tiktok gibi Canlı yayın üzerinden para kazanma imkanı sağlamaktadır. Bunun için değeri:

  • 8,99 TL olan tek kalpli rozet
  • 18,99 TL olan ve iki kalpli rozet
  • 46,99 TL olan üç kalpli rozet şeklinde birbirinden farklı rozetler satın alınarak Canlı yayın sahibine hediye edilmektedir.

Ardından kişinin hesabına aktarılabilen ve paraya çevrilen bu hediyeler sayesinde Influencer olmasa bile bireylerin para kazanma imkanı ortaya çıkmaktadır.

Büyük ölçüde Canlı yayın özelliğinin kullanımını teşvik eden bu özellik tüm kullanıcılara avantaj sağlamaktadır.

Canlı Yayında Rozet Nasıl Satın Alınır?

Diyelim ki bir Instagram Canlı yayın izliyorsunuz ve içinizden yayın sahibine hediye göndermek geldi. Ancak Canlı yayında rozet satın alma işlemini nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz. Bu durumda size belirttiğimiz durumlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

İlk olarak bilmeniz gerekenler yayından çıkmadan bu işlemleri gerçekleştirebileceğiniz ve rozet satın alabilmek için hesabınızın Herkese açık statüde olması gerektiğidir. Gizli hesaplar ne yazık ki rozet satın alamamaktadır. Ayrıca bu özelliğin çalışması için Canlı yayın sahibinin rozeti etkinleştirmeleri gerekmektedir.

Rozeti etkin olan bir kullanıcının yayını sırasında ekranda en alt köşede Satın Al butonu bulunur. Buraya dokunarak hemen satın alma işlemi yapabilirsiniz. Ödeme talimatlarınız hakkında gerekli bilgileri anında Instagram sizden isteyecektir. Ardından adınız liste şeklinde karşı tarafa ne kadar kalp rozeti satın aldığınız belirtilmiş şekilde gider. Bunu Canlı yayını izleyen her kullanıcı da görecektir.

Bunun dışında Canlı yayın sahibinin Destekçiler listesinde bağış yapmış her kullanıcının adı 90 gün boyunca görünür olmaktadır.

Hikaye Üzerinden Bağış

Bir kullanıcı Instagram’da hikaye paylaşımı yaptığında hikayesine Bağış etiketi eklediyse bu kişinin hikayesi üzerinden de kendisine bağış gönderebilirsiniz. Bu da Instagram’ın kendisine özgü kullanıcılarına para kazanma fırsatı sunduğu bir başka özelliktir.

Ayrıca bilinmesi gereken bir husus da Instagram Tiktok’ta olduğu gibi rozet ya da bağış paraları üzerinden bir kesinti yapıp kendine pay almamaktadır. Kişilerin topladıkları tüm paralar aynen kendisine verilmektedir.

Elbette ki bu durum geçici olabilir ve ilerleyen zamanlarda belli bir pay almak isteyebilirler. Ancak şimdilik tüm ücret içerik sahibinin hesabına aynen geçirilmektedir.