Instagram Renk Paleti Nasıl Kullanılır?

Instagram üzerinden içerik paylaşmak istediğinizde Instagram renk paleti nasıl kullanılır, sorusunu öğrenmeniz gerekebilir. Bu sayede oldukça geniş bir renk seçimi skalasına ulaşmış olursunuz.

Hikayelerinizi en iyi şekilde kendinize göre özelleştirebilmek için paylaşım öncesinde renk skalasını kullanmak isteyebilirsiniz. Bu sayede herkesi kendinize hayran bırakacak paylaşımlar yapmanız ve bunu çok da efor sarf etmeden büyüleyici sonuçlar elde edebilecek şekilde ayarlamanız için Instagram’ın sunduğu özelliklerden biri de oldukça geniş bir renk paletidir.

Örnek olarak içeriğinize gök kuşağı renklerinin geçişlerinde olduğu gibi bir renklendirme yapmak isterseniz bunu çok kolay bir biçimde yapabilirsiniz.

Renk paleti için Instagram ile uyumlu olan farklı uygulamalar vardır. Bu uygulamalardan birini tercih ederek akıllı telefonunuza indirmelisiniz. Ardından programın içerisinde hesabınıza giriş yapabilirsiniz ya da Instagram’a girdiğinizde program kendi özelliklerini görünür hale getirebilir.

Buradan renk paleti seçeneğini kullanarak içeriklerinize inanılmaz farklı bir hava kazandırabilirsiniz.

Instagram Yazı Modları

İçeriklerinize eklediğiniz yazıların rengi kadar yazı modları da oldukça önemlidir. Birbirinden farklı yazı modları farklı renkler ile birleştirildiğinde farklı bir görünüm elde edilebilmektedir.

  • Hikaye paylaşım ekranına gelerek paylaşmak ya da düzenlemek istediğiniz görseli seçmelisiniz.
  • Sonrasında üst tarafta yer alan Aa seçeneğine ya da ekranın ortasına bir kere dokunmalısınız.
  • Ardından klavye otomatik olarak açılacaktır. Klavye açıldıktan sonra yazmak istediğiniz yazıyı yazıp dilediğiniz şekilde ekranda sıkıştırabilir ya da büyütebilirsiniz.
  • Ondan sonra üst tarafta yer alan yuvarlak renkli butona dokunduğunuzda karşınıza bir sürü renk çıkacaktır.

Buradaki hazır renkleri seçebilir, renk paletini kullanabilir ya da damlalık ikonuna dokunarak ekrandaki görselin herhangi bir renk tonunu alıp yazıda kullanabilirsiniz. Rengin daha da belirgin olması için yazının arka kısmına siyah fon ekleyebilirsiniz. Bunun için yazıya dokunduğunuzda siyah, beyaz ya da fonsuz şekilde seçenekleri gözden geçirebilirsiniz.

Ayrıca Instagram düşmeyen takipçi satın al  hizmeti ile hesabınıza hareket katabilirsiniz.