Instagram Rehberdeki Kişileri Nasıl Bulabilirim?

Instagram rehberdeki kişileri bulmak için rehberiniz ile hesabınız arasında uygulamayı yüklerken kişilerinize erişim izni vermelisiniz.

Takip etmeniz gereken adımlar şu şekildedir:

  • İlk önce eğer uygulamanız yoksa telefonunuzda Instagram uygulamasını indirmelisiniz. 
  • Sonrasında hesabınıza giriş yapmalısınız.
  • Profil fotoğrafınıza tıklayarak profilinize girmelisiniz.
  • Burada ayarlar bölümü sağ taraftaki liste butonuna tıkladığınızda karşınıza çıkacaktır. Ayarlara giriniz.
  • Ayarları açtıktan sonra ‘kişileri yönet’ şeklinde adlandırılmış bölüme dokunmalısınız. 
  • Karşınıza bir kişi listesi çıkacaktır. Burada rehberinizde bulunan ve Instagram hesabını kendi telefon numarası ile eşleştirmiş kişileri görüntüleyebilirsiniz.
  • Liste üzerinden tanıdıklarınızı bulabilirsiniz ve isterseniz takip edebilirsiniz. Yapabileceğiniz bir başka şey de bu listeyi silmektir. Eğer silmek isterseniz ‘tümünü sil’ butonuna dokunmanız yeterli olacaktır. 

Burada karşınıza daha önce rehberinizde bulunan ama numarasını sonradan silmiş olduğunuz kişilerin profillerini de görüntülemeniz mümkündür. Bu durumda endişelenmemelisiniz. Instagram rehberinizdeki silinmiş kişilerin hesaplarına da ulaşabilmektedir.

Aynı zamanda yeni kişilerin numaralarını telefonunuza ekledikçe listeniz de zamanla güncellenecektir ve yeni kişilerin Instagram hesapları da listede görünür olacaktır.

Instagram’da Kişiler Nasıl Bulunur?

Instagram uygulamasını yükledikten ve kendinize bir profil oluşturduktan sonra sıra takip etmek istediğiniz kişilere gelecektir. Bunları bulmak için ‘Arama’ yerini kullanabilirsiniz. 

Eğer biliyorsanız kişilerin kullanıcı adının önüne ‘@’ işareti koyarak aratabilirsiniz. Eğer bilmiyorsanız da isim ve soy isim ile arama yapabilirsiniz.

Ancak bazı kişiler sadece kullanıcı adını görünür kılmaktadır. Bu kişilerin sadece kullanıcı adları ile profillerine ulaşılabilmektedir.

Bu gibi bir durumda bu kişi ile ortak arkadaşlarınızı bularak onların arkadaş listesinde yer alan isimleri kontrol edebilirsiniz. Bu şekilde hesap bulmak sizin için daha kolay olacaktır. 

Instagram ile Rehber Senkronizasyonu Nasıl Kaldırılır?

Instagram uygulamasında rehberiniz ile hesabınızı senkronize ettiğinizde telefon numaranızın kayıtlı olduğu herkes hesabınıza kendi rehber listesinden erişebilecektir. 

Bu durumda kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz ve bunu önlemek adına rehber senkronizasyonunuzu kaldırmak isteyebilirsiniz. Bunun için:

  • Instagram uygulamasına giriniz. 
  • Profil fotoğrafınız aracılığı ile profilinizi açınız. 
  • Burada sağ kısımda yer alan liste ikonuna tıklayınız.
  • Burada bulunan ‘rehberini bağla’ kısmına dokunun. Bunu yaptığınızda karşınıza bir uyarı metni çıkacaktır. Metnin altında yer alan ‘bağlantıyı kes’ kısmına dokununuz.

Bu şekilde Instagram hesabınız ile rehberiniz arasındaki bağlantı kesilmiş olacaktır. Instagram hakkında daha fazla bilgi edinmek için Instagram’da beni engelleyenleri nasıl görebilirim, adlı içeriğe de göz atabilirsiniz.