Instagram Reels İzlenme Arttırma Taktikleri

Instagram içerik üreticilerinin en çok istediği etkileşimlerden birisi izlenmedir. Fakat izlenme kolay ve emeksiz bir şekilde kazanılmaz. Keşfete düşme adımlarına başlamadan önce video üretimi hakkında yoğun bir çaba ve süre harcamanız gerekmektedir. İzlenmeler tamamen keşfet algoritmasına dayalı olduğundan dolayı sizin takipçi sayınızın ve içerik sayınızın pek fazla bir önemi yoktur. Örneğin 100 takipçi bir Instagram hesabı yayınladığı Reels videosu eğer video kaliteli ve tutulur düzeyde ise 50 ila 100 bin arasında izlenme alabilir, buna şaşırmamanız gerekmektedir.

Yapılabilecek birçok şey olduğundan dolayı en baştan ve sakince acele etmeden başlamanız gerekir. Instagram izlenme arttırma ile milyonlarca kişiye hitap edip etkileşim yakalayabilirsiniz. İzlenmelerinizi genel olarak organik olarak yükseltebildiğiniz gibi Instagram Reels izlenme satın al ile anında yükseltebilirsiniz. O halde Instagram izlenme arttırma taktiklerine geçelim.

Instagram Video İzlenme Arttırma Adımları

Size yardımcı olmak için açıklayacağımız bu maddeler sayesinde başarısız olmama gibi bir imkân söz konusu değildir. İşte sizin işinize yarayacak Instagram Reels izlenme arttırma taktikleri;

  • Video kapak resiminden kullanıcıyı videoda tutun.
  • İçerik görüntüsü günümüz koşullarına göre en iyi şartta olmasına önem verin.
  • Düzenli olarak özgün içerik ve özgün açıklamalar ile video üretin.
  • Yorumlara cevap verin.
  • Hesabınıza çok yüklenerek spam hareketler yapmayın.
  • Instagram ’da En Çok Takipçi Getiren Hashtagleri inceleyin.

Video Kapak Resmi Oluşturma

Reels videolarınız için oluşturacağınız bu resimler kullanıcıyı resimden dikkatini çekerek videoyu izlemesine sebep olacaktır. Oluşturacağınız resim boyutları dikey video için en uygun boyut 1080 x 1920 ölçülerindedir. Bu ölçüleri tam yaptığınız zaman kullanıcılar her cihazda rahatlıkla izleyebilecek ve etkileşim arttıracaktır.

Video Kapak Resmi Oluşturma Uygulaması

Genellikler her telefonun da desteklediği birçok uygulama mevcut. Bu uygulamalar sayesinde kendi hayal gücünüzü kullanarak birçok içerik için uygun formatta en güzel resmi yapabilirsiniz. 1080 x 1920 boyutlarında Reels kapak fotoğrafı yapma uygulaması birçok uygulama desteklemektedir. Kendinize göre uygulama bulabilmek için Android cihaz ise playstoreye İOS cihaz ise Appstore uygulamasına resim editörü yazabilirsiniz ve kendinize en uygun olanı indirebilirsiniz.

Video Kalitesine Dikkat Edin

Video kalitesi son kullanıcı için çok önemli bir detaya sahip. Kullanacağınız video çekim aracı ise mutlaka 30 FPS üstü ve 1080 x 1920 boyutları üzerinde olmalıdır. Minimum 2K görüntü ile çekeceğiniz videoların kalitesi muazzam derecede olması gerekmektedir. Eğer video içeriğinizi video editörler ile yapıyorsanız kaliteli video üretmek için en son teknoloji cihazlara ihtiyacınız kalmayacaktır. Kendinize göre en iyi uygulamayı bulup video kaydetme ayarlarını yaptığınız zaman en güncel görüntü kalitesini yakılabilirsiniz. Video kaliteniz mükemmel derece olduktan sonra Instagram Türk beğeni satın al hizmetinden faydalanmayı bırakabilir ve artık organik olarak beğenilerin gelmesini bekleyebilirsiniz.

Düzenli olarak Reels Videosu Yayınlama

Her sistemin kendine göre bir algoritması vardır. Genel olarak sosyal medya uzmanlarının incelediği birçok kriter arasında gelen düzenli içerik üretmenin birçok fayda yarattığı ortadır. Bunun en büyük sebepleri düzenli içerikleri kaliteli olarak yayınladığınız zaman Instagram bunu fark edecek ve çaba sarf ettiğiniz gördüğü için sizi bir adım öne taşıyacaktır.

Yorumlara Cevap Verme

Video içeriklerinde kullanıcılar ne kadar çok etkileşim görür ise o kadar diğer kullanıcıların da karşısına çıkma ihtimali bir hayli yüksek olacaktır. Sizlerin yapması gerektiği kullanıcılar yorum yaptığı zaman siz cevap verin ve vereceğiniz bu cevap geri kullanıcının sizi cevaplamasına mümkün kılacak bir şekilde yorum yapmasına ve daha çok yorum almanıza yardımcı olacak bir şekilde yorum olmasına dikkat edin.

Instagram Spam Koşullarına Dikkat Edin

Her platformda olduğu gibi Instagram sosyal medya mecrasında da spam koruması ve bu spamlara göre yaptırımlar mevcut. Bu spamlara genellikle çok gereksiz tekrarlayan yorum atmak, gereksiz içerik yayınlamak gibi birçok metrik göz önünde bulundurulur.