Instagram Pronouns Özelliğini Nasıl Ekleyebilirim?

Instagram üzerinde yapılan güncellemelerden biri de son zamanlardaki Pronouns özelliğidir. Bunu ilk fark edenler Instagram’ı İngilizce şekilde kullanan kullanıcılar olacaktır.

İngilizcesini geliştirmek isteyen ya da bilingual olan bireyler sosyal medya hesaplarını İngilizceye çevrilmiş şekilde kullanırlar. Bu durum dil okulları ve dil öğretmenleri tarafından da sıklıkla önerilmektedir.

Kişiler aslında bu sayede Instagram’ı orijinal hali ile kullanmış olurlar. Bu özellik ilk olarak orijinal Instagram’da geldiği için bu durumu fark eden bireyler hemen bunun hakkında paylaşımlar yapmıştır. Ancak Türkçe hesap kullanıcıları bu özelliğin olmadığını düşünebilirler. Bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz.

Peki, Instgram Pronouns özelliğini nasıl ekleyebilirim?

Instagram Pronouns Özelliği Aktifleştirme

Instagram Pronouns özelliği aktifleştirme işlemi kişilerin birbirlerine daha doğru hitap edebilmelerini sağlamak amacı ile yapılmıştır. Bu sayede birbirini tanımayan ve birbiri için içerik üretip birlikte paylaşım yapan kişiler daha kolay bir şekilde karşılarındakine hitap edebilecektir.

Bu özellikle de tepki ve reaksiyon içerikleri çeken insanların çok ihtiyacının olduğu şeylerden biridir.

Instagram Pronouns özelliğini aktifleştirmek için ilk olarak uygulamayı orijinal hali olan İngilizce dil seçeneği ile kullanmalısınız.

Instagram Dil Seçeneği Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram dil seçeneği değiştirmek için profilinizde yer alan Ayarlar bölümüne giriş yapmalısınız.

Buradaki bölümde aşağılarda yer alan Dil kısmına dokunduğunuzda karşınıza Instagram’ı kullanabileceğiniz birbirinden farklı dil seçenekleri çıkacaktır.

English yazan kısma dokunduğunuzda hemen hesabınız orijinal haline dönecektir.

Instagram Pronouns Ekleme

  • Dil seçeneğini değiştirdikten ve Instagram’ı orijinal haline çevirdikten sonra profil simgenize giriş yapın.
  • Burada yer alan Profili Düzenle kısmına girin.
  • Hitaplar bölümüne girin.
  • Hitap şekillerini yazın ve çıkan sonuca tıklayın.
  • Eğer herkesin görmesini istemiyorsanız Sadece Takipçilere Göster seçeneğini aktif hale getirin.
  • Sonrasında Bitti kısmına tıklayın.

Instagram hesabınıza en çok 4 farklı şekilde hitap ekleyebilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar size mesaj göndermek ya da hakkınızda bir içerik, etiket vb. oluşturmak istediklerinde bu hitap şeklini kullanacaktır. Bu bilgiler profilinizdeki adınızın hemen yanında silik puntolu biçimde görünecektir.

Dilediğiniz zaman hitap şekillerinizi değiştirebilir ya da profilinizden kaldırabilirsiniz.