Instagram Profilimi Nasıl Geliştirebilirim?

Instagram profilinizden beklediğiniz randımanı alamadığınızı fark ettiğinizde Instagram profilimi nasıl geliştirebilirim, sorusu aklınıza gelebilir.

Bu şekilde bir sorun ile karşı karşıya iseniz aslında asıl problemi gözünüzün önünden kaçırıyor olabilirsiniz. Profilinizi bir Instagram kullanıcısı olarak incelediğinizde kendinize siz sizi tanımıyor olsaydınız Instagram’da görüp takip eder miydiniz, sorusunu sormalısınız.

Eğer takip edeceğinizi düşünüyorsanız o halde farkında olmadan yapmış olabileceğiniz bazı yanlışların neler olabileceğine birlikte göz atalım.

Instagram Profili Geliştirme

Instagram profilinizi geliştirebilmek için ilk olarak hatalı olduğunuz noktanın ne olduğunu hesaplamalısınız. Bunun için en yaygın olarak görülen problemler ve çözüm önerilerini sizin için açıkladık.

Hedef Kitlenizi İyi Tanımamak

Sizi takip eden kesimin özelliklerini iyi bilmelisiniz ki buna göre sosyal medya stratejilerini uygulayabilesiniz. Hedef kitlenizi iyi tanımak için birbirinden farklı analiz araçlarını kullanabilirsiniz ya da tek seferlik sosyal medya yöneticilerinden danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

İçerik Konsepti Belirlememek

Eğer içeriklerinizin konseptini iyi bir şekilde belirleyemediyseniz ve çoğu birbirinden alakasızsa bu hem takipti kaybetmenize hem de yeni takipçiler kazanmamanıza yol açacaktır.

Bunun en iyi belirtisi bazı içeriklerinizi paylaştıktan birkaç dakika sonra takipçi sayınızda azalma olması ve yorumlarda sizinle dalga geçilmesidir.

Buna müsaade etmemek adına fikirlerinizde özgün olmalı ve sadece kendi düşüncelerinizi yansıtmalısınız. Bunların stabil olmasına da özen göstermelisiniz. Ani karar değişikliklerinizi hemen sosyal medya hesabınıza yansıtmamalısınız. Bunun bir süreç içerisinde aktarılması için uğraşmalısınız.

İçerik Kalitesinde Düşme

İçerikleriniz eskisine göre daha az kaliteye sahipse muhtemelen arka arkada sürekli olarak paylaşımlar yapmaya çalışıyorsunuzdur. Bunu yapmak kesinlikle doğru bir davranış değildir.

Eğer kendinize Instagram profilimi nasıl geliştirebilirim, sorusunu soruyorsanız kesinlikle içeriklerinizi gün içerisinde defalarca kez paylaşmamalısınız.

Günde bir içerik ya da bir iki günde bir içerik fazlasıyla yetecektir. Bu sayede takipçileriniz sizin de bir özel hayatınızın olduğunun farkına varacaktır ve inanın bu sizi daha beğenilir kılacaktır.

Ayrıca içerikleri defalarca kez birden fazla yüklemek kalitenizde düşüşe neden olur. Sürekli olarak fikir üretmeniz ve bunların beklenen kalitede olması olası değildir. Bir süre sonra zihniniz yorulacaktır ve hatalı paylaşımlar yapmaya başlayabilirsiniz.

Bu şekilde yanlış photoshop’lar yüzünden sosyal medyada kullanıcıların diline düşen fenomenleri asla göz ardı etmemelisiniz ve onlardan biri olmamak için dikkatli paylaşımlarda bulunmalısınız.

Destek Alın

Sizin için belirttiğimiz durumları denemeniz halinde yine de bir süre boyunca herhangi bir farklılık yoksa probleminiz burada bahsettiğimiz problemlerden farklı bir durum olabilir. Bunun için sosyal medya yöneticilerinden yardım alabilirsiniz.

Onlarla birlikte kendinize ve hedef kitlenize uygun bir strateji geliştirdiğinizde bir süre sonra başarılı bir Instagram fenomeni olacağınızdan emin olabilirsiniz.

Ancak ekonomik olarak bütçenizden kayıp yaşamamak adına ilk önce sizin için belirttiğimiz çözüm önerilerini denemenizi tavsiye ederiz.