Instagram Kullanıcı Engelleme

Dünyanın dört bir yanında ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip olan Instagram’da engel kaldırma işlemi en sık merak edilen ve yapılan işlemler arasında yer almaktadır. Bu uygulama hakkında öncelikle bilinmesi gerekenlerden biri kullanıcıların yasal olarak haklarının korunduğudur.

Bu şartları kabul ederek uygulamayı kullanabilen kullanıcılar başka kullanıcıları herhangi bir şekilde rahatsız edememektedir. Instagram bunu engelleyebilmeniz için size yardımcı olmaktadır.

Bir bireyi engelleme listesine alma konusunda işlem yaparken Instagram’ın son özelliklerine göre o kişi tarafından sonradan açılacak olan hesapları da engellemeniz mümkündür. Eğer engellediğiniz kullanıcı kendine kendi telefon numarasını kullanarak (artık her kullanıcının hesap açarken telefon numarası belirtmesi gerekmektedir ve elbette tek bir numaranın birden fazla hesap açma hakkı da olsa bu sınırlı sayıdadır) açtığı hesapları da engelleyebilirsiniz.

Instagram’da Bir Kullanıcı Nasıl Engellenir?

Instagram’da bir kullanıcının nasıl engellediğini merak eden bireyler için hem iOS işletim sistemi hem de Android ve Windows işletim sistemi olan akıllı telefonlar için mobil uygulama üzerinden işlem basamaklarını açıklayalım:

Bunun için ilk olarak engellemek istediğiniz kullanıcının profiline girmelisiniz. Bunun için arama bölümüne engellemek istediğiniz hesabın kullanıcı adını yazmanız gerekmektedir.

Burada girdikten sonra profilde yer alan Ayar ikonuna dokunmalısınız.

Burada Engelle şeklinde bir bölüm bulunmaktadır.

Buraya dokunduğunuzda Instagram size iki farklı seçenek sunmaktadır. Bu seçeneklerden biri sadece bu hesabı engellemenizdir. Bir diğer seçenek ise hem bu hesabı hem de bu kişi tarafından gelecekte açılabilecek tüm hesapları engellemenizdir. Bu seçenekler arasından uygun bulduğunuza dokunduğunuzda kişiyi engellemiş olursunuz.

Tüm Engellenmiş Kullanıcılar Listesi

Instagram’da engellediğiniz tüm kullanıcılar profilinizin engellenmiş kişiler listesine kayıt edilmektedir. Buradan dilediğiniz engellediğiniz bir kullanıcının listede olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ya da istediğiniz zaman bir kullanıcıyı bu listeden çıkararak sizi görebilmesini sağlayabilirsiniz.

Bunun için iOS kullanıcıları profillerinde yer alan dişli çark ikonuna dokunmalıdır. Andorid kullanıcılarının ise profillerindeki sağ üst köşede yer alan üç çizgi simgesine dokunmaları gerekmektedir.

Ardından hesabın alt kısmında yer alan Engellenen Kullanıcılar adlı listeye dokunup listedeki daha önceden engellemiş olduğunuz tüm kullanıcıları görüntüleyebilirsiniz.

Sağ taraflarındaki çarpı işaretine dokunduğunuzda bu listeden kullanıcının adı silinebilir ve bu da artık engeli kaldırdığınız anlamına gelir. Bu işlemi yapmadığınız sürece hesap sizi siz de onu hiçbir şekilde görüntülemezsiniz.

Tekrardan engelini kaldırdığınız bir kullanıcının engellenmesi de mümkündür. Ancak her şeyin limiti olduğunu bilmeli ve bu işlemi gün içerisinde birden fazla kere tekrarlamamalısınız. Aksi halde bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz.