İnstagram Kullanıcı Adımı Unuttum Nasıl Bulabilirim?

İnternet dünyasının en popüler uygulamalarından biri olan İnstagram gerek içerik paylaşımında gerek özellikleriyle diğer sosyal medya platformlarının önüne geçmeye devam ediyor. Kendine özel bir sistemi bulunan İnstagram birçok kişi tarafından tercih edilmekte hatta ünlü yıldızların ve ülkelerin yöneticileri tarafından da kullanılmaktadır. İnstagram giriş kısmında sizden İnstagram kullanıcı adı ve şifre istenmektedir. Şifre unutulduğunda otomatik yönlendirme yapılarak yeni bir şifre elde edilirken bu durum kullanıcı adını unuttum kısmında biraz farklıdır.

Kullanıcı Adımı Unuttum Nasıl Bir Yol İzlemeliyim?

Teknolojinin her gelişimi sonrasında akıllı telefonlarda geliştirilip yeni özellikler kazandırılmaktadır. Akıllı telefonların en büyük özelliğinden biri şifre ve kullanıcı adlarını kaydetmesidir. Kullanıcı adının artık telefona kaydedilmesi otomatik olarak İnstagram hesabınıza giriş yapmanızı sağlar. Ya peki akılı telefonlarınız kullanılamaz bir hale geldiğinde başka bir bilgisayar, tablet ve akıllı telefondan İnstagram hesabınıza giriş yapmak istediğinizde kullanıcı adınızı unutup giremezseniz. Bu durum İnstagram kullanıcıların en son isteyecekleri durumlardan birisidir. Böyle bir durumla karşılaştıysanız aşağıdaki adımları izleyerek tekrar hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

  • Öncelikle bütün bu işlemleri web üzerinden gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Yapılacak olan maddeler İnstagram uygulamasından değil de Google üzerinden bulunan İnstagram sitesi üzerinden işlem yapmalıdır
  • İnstagram giriş ekranını açın ve “Unuttun mu? “ seçeneğinin üzerine tıklayın. Unuttun mu? Seçeneği sizi direk güvenlik merkezine yönlendirecektir.
  • İnstagram oluşturulurken hesaplar e-posta üzerinden genellikle açıldığından dolayı kayıtlı olan e-posta adresinize İnstagram bir link gönderir.
  • İnstagram link gönderme işleminden sonra e-posta adresinize girerek gelen mesajlardan İnstagram linkini bulup tıklayın.
  • Linke tıkladığınızda otomatik olarak İnstagram giriş sayfasına yönlendirilirsiniz ve kullanıcı adı kısmında kullanıcı adınızın yazdığını görürsünüz. Bu süreçten sonra şifrenizi girerek İnstagram hesabına giriş işlemlerinizi tamamlamış olursunuz.

Bu yöntemi izleyerek e-posta ile kullanıcı adını bulma işlemini başarı ile gerçekleştirmiş olursunuz. Bu yöntem en pratik olan yöntemlerden bir tanesidir. Eğer İnstagram girişlerinizi Facebook bağlantısı ile İnstagrama giriş seçeneği üzerinden yaptıysanız. Facebook kullanıcı adı ve şifrenizi girerek rahatlıkla İnstagrama giriş yapabilirsiniz.