Instagram Kullanıcı Adı Değiştirme

Instagram’ı çok uzun zamandan beridir kullanıyorsanız ilk hesabınızı açtığınız zamanlardaki kullanıcı adınız eskiden hoşuna gitmesine rağmen artık sizi rahatsız etmeye başlamış olabilir. Ya da yeni oluşturduğunuz hesabınızın ismini çok hızlı bir şekilde geçiştirip daha sonra pişman olmuş olabilirsiniz, aklınıza yeni ve daha güzel bir fikir gelmiş olabilir. Bu durumda Instagram kullanıcı adı değiştirme işlemini uygulamanız gerekmektedir ki bu işlemi istediğiniz gibi ücretsiz şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Instagram’da kullanıcı adı değiştirmek için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan biri mobil uygulama üzerinden izlenecek yol; diğeri de web üzerinden izlenecek yoldur. Hangisi kolayınıza geliyorsa her ikisinin de benzer şekilde işlem basamaklarının olduğunu bilerek belirttiğimiz yollardan birini tercih edebilirsiniz.

Instagram’da bazı ayarların sadece mobil uygulama üzerinden yapılabilmesi nedeni ile kullanıcı adında böyle bir engel bulunmadığını belirtmek istedik.

Mobil Uygulama Üzerinden Kullanıcı Adı Değiştirme

İlk olarak akıllı telefonunuzdan uygulamaya giriş yapıp Profil sayfanızı açın

Sonra Profili Düzenle butonuna dokunun. Buraya dokunduğunuzda profilinizdeki düzenlenebilecek her şey şablon haline getirilecektir.

Bu esnada kullanıcı adınızın yazılı olduğu yere dokunun. Eski kullanıcı adınızı silip yenisini yazın.

Son olarak Bitti yazısına dokunmanız gerekmektedir. Aksi halde yaptığınız değişiklik kayıt edilmemiş olacaktır.

Bu işlem ile ilgili olarak önemli olan ve bilmeniz gereken iki durum vardır. Bunlardan biri kullanıcı adınızı belirlerken bunun özgün olmak zorunda olduğudur. Diğeri ise vazgeçtiğiniz ismi her zaman başka birinin alabileceğidir. Siz isminizi silip değiştirdiğinizde eski isminiz artık boşta kalır ve hiçbir kullanıcı o ismi kullanmadığı için yeni bir kullanıcı veya ismini değiştirmek isteyen biri sildiğiniz ismi yazarak kullanabilir.

Bu nedenle eğer pişman olur da eski isminizi yeniden almak isterseniz bu işlemleri mümkün olan en kısa sürede yeniden tekrarlamanız gerektiğini bilmelisiniz.

Web Üzerinden Kullanıcı Adı Değiştirme

Instagram kullanıcı adınızı web üzerinden değiştirmek istediğinizde kullandığınız herhangi bir tarayıcı üzerinden Instagram’ın sitesine girip hesabınıza giriş yapın ve Profil bölümüne gelin.

Sonrasında Profili Düzenle kısmına tıkladığınızda tıpkı mobil uygulamada olduğu gibi şablon halinde profiliniz değişiklik yapılabilecek bir hale gelecektir.

Ardından yeni kullanıcı adınızı yazıp Gönder butonuna tıklayın.

Eğer isminizi özgün bir şekilde oluşturmadıysanız Instagram size bu adı başka bir kullanıcının aldığına dair uyarıda bulunacaktır. İsminizi özgün hale getirdiğinizden emin olduktan sonra Gönder butonuna mutlaka tıklamalısınız. Eğer bu adımı unutursanız sayfayı yenilediğinizde eski isminizin hala durduğunu göreceksinizdir. Bu nedenle son aşamayı yaptığınızdan emin olun.