Instagram Konum Ekleme ve Değiştirme Nasıl Yapılır?

Bugün her yaş grubundan insanın aktif olarak kullandığı sosyal mecraların en başında gelen Instagram’ın kullanımının artmasının üzerine bireylerin işletmelerin ve kurumsal firmaların bir numaralı reklam ve pazarlama alanına dönüşmüştür. Tanıtımını bu mecrada yapan firmalar, şirket adreslerini göstermek adına konum ekleme özelliğini etkin bir şekilde kullanmaktadırlar. Eğer profilinize konum eklemesi yapacaksanız, bu kişisel hesaplar için ne yazık ki mümkün değildir. Bu şekilde bir işletme hesabınız varsa profile konum ekleme özelliğini kullanmak için şu adımları izleyin:

  • İşletme hesabınızın profil sayfasına gidin.
  • Profili Düzenle butonuna tıklayın.
  • Burada Herkese açık işletme bilgileri başlığı altında yer alan İletişim Seçeneklerine gidin.
  • Sonrasında karşınıza gelen sayfada İş adresi seçeneğine tıklayın.
  • Adres bilgileri olarak mahalle, sokak, şehir ve posta kodu bilgilerinizi yazın ve bitti butonunu kullanarak işlemi tamamlayın.
  • Bu işlem sayesinde adres bilgisi Instagram profilinizin biyografi kısmında bir link olarak belirecek ve tıklayan kişi doğrudan harita uygulaması ile konumunuzu görüntüleyecektir.

Eğer kişisel veya kurumsal fark etmeksizin hesabınızdan paylaşım yaptığınız herhangi bir gönderiye konum eklemek istiyorsanız bu her şeyden kolaydır. Galeriden paylaşacağınız görseli seçtikten sonra, düzenleme kısmının ardından açıklama yazdığınız kısmın altında, konum ekle seçeneğini göreceksiniz. Buna tıkladığınızda bir konum seçebilir ya da şu an bulunduğunuz konumu gönderinize ekleyebilirsiniz. Sonrasında gönderiniz paylaşıldığı anda, kullanıcı adınızın altında paylaştığınız konum gözükecektir.

Buna ek olarak herhangi bir konumu oluşturup eklemek istiyorsanız da Facebook uygulamasından yardım almalısınız. Öncelikle Facebook uygulaması üzerinden bir fotoğraf paylaşırken konumunuzu seçin, eğer konum listesinde yoksa veya sizin hayal gücünüze kalmış özel bir isim ile bir konum istiyorsanız da dilediğiniz konum adını yazabileceğiniz bir kutucuk bulunmaktadır. Bu şekilde yeni bir konum var etmiş olursunuz. Facebook ve Instagram aynı şirkete ait olmaları sebebiyle, paylaştığınız konum Instagram’da da artık görünebilecektir. Sonrasında yapmanız gereken Instagram hesabınızda yapacağınız paylaşımda, Facebook üzerinden eklediğiniz konumu aratarak seçmek olacaktır.

Instagram Konum Ekleme Avantajları

Instagram konum eklemek pek çok avantaj sağlamaktadır. Öncelikle o bölgede konum paylaşanlar tek bir başlıkta görüntülenebilir. Bunu yapmak için paylaştığınız konumun üstüne tıklamanız yeterli. Örneğin gönderinizi “Cunda Adası, Ayvalık” konumu ile paylaştıysanız, hemen o konumun üstüne tıklayın ve konum haritada görüntülensin. Bu haritanın altında pek çok gönderiye ulaşabilirsiniz. Başlıca ve en yeniler olmak üzere iki başlık altında farklı gönderiler göreceksiniz. Bu alanın size sağlayacağı en büyük avantaj eğer gezgin ruhlu biriyseniz, gittiğiniz yerlerde var olan çeşitli mekanları, yemekleri, organizasyonları takip edebilmeniz olacaktır. Aynı zamanda çok büyük etkileşim potansiyelini de içeren bu özellikle gittiğiniz her yerden post paylaşıp beğeni ve takipçi gibi etkileşimlerinizi yükseltebilirsiniz. Bu alanlarda görünebilir olmak için elbette hesabınızın herkese açık bir hesap olması gerekmektedir. Burada başlıca kısmında yer alan gönderiler en çok etkileşim alanlar olup, en yeniler sekmesinde ise son paylaşımları takip etmek mümkündür.