Instagram Kod Gelmeme Sorunu Çözümü

Kod gelmeme sorunu genellikle istek gelme sorunlarıyla ilgili olarak karşımıza çıkmaktadır. Çok fazla istek olursa Instagram sunucuları bunların bir kısmını yerine getiremeyecektir. Sunucularını geliştirmek ve kullanıcılara harika bir deneyim sağlamak Instagram'ın işi olsa da, sorunu çözmenin birkaç yolu vardır.

Güvenlik kodunun gelmemesinin temel nedeni aşırı yoğunluk ve aşırı talep ile ilgilidir. Bildiğiniz gibi Instagram hesabınızı güvende tutmak için olağandışı bir hareket algıladığında kısa mesaj veya e-posta yoluyla 6 haneli bir kod gönderir ve hesabınızı onaylamanızı ister. Onaylayamasanız bile hesabınız kapatılacaktır ve hesabınızın güvenliği sağlanana kadar beklemeniz gerekir.

Instagram'ın milyonlarca kullanıcısına yanıt vermediği ve güvenlik kodları göndermediği zamanlar oluyor ki bu durum da en çok kullanıcıları etkiliyor. Instagram güvenlik kodu gelmiyor çözümüne geçmeden önce e-posta ve telefon bilgilerinizin doğru olduğundan emin olmalısınız. Instagram kod gelmeme sorunu çözümü bundan sonraki adımlarda kolay olacaktır.

Parola Sıfırlama Kodu

 

Instagram uygulamasını arka planda kapatın ve uygulama çerezlerini temizleyin. Ardından VPN'e bağlanın ve Instagram'ı açın ve bir güvenlik kodu isteyin. Bu yöntem sayesinde güvenlik kodunuz başarıyla elinize ulaşacaktır.

Hesap Doğrulama Kodu Yöntemi

 

Instagram uygulamasını arka planda kapatın ve uygulama çerezlerini temizleyin. Ardından VPN'ye bağlanın ve Instagram'ı açın ve telefon numaranızı kontrol edin. Başta telefon numaranızı ve ülke kodunuzu yazmalısınız. Numaranızın başında +90 ülke kodu yoksa güvenlik kodu almazsınız. Ülke kodunu kontrol ettikten sonra güvenlik kodu talep edebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde güvenlik kodunuz başarıyla elinize ulaşacaktır. Instagram kod gelmeme sorunu çözümü oldukça dikkat isteyen bir iştir.

Instagram şifremizi sıfırlamak istediğimizde veya hesabımız çalındığında Instagram yetkilileri ile iletişime geçiyoruz. Instagram hesap kurtarma konusunda kullanıcılarına en çok yardımcı olan platform ve bu konuda oldukça hızlılar. Ancak son zamanlarda Instagram desteğine kaydolan kullanıcılar, kullanıcılardan gelen şikayetler üzerine Instagram güvenlik kodlarını almamaya başladı. Destek ekibiyle iletişime geçen kullanıcıların %40'ı Instagram güvenlik kodlarıyla ilgili sorun yaşadı. Bu Instagram için çok büyük bir rakam ve bugün Instagram güvenlik kodu sorununun nasıl çözüleceğini anlatacağız ancak sorunun asıl kaynağı Instagram olduğu için her zaman sonuç vermeyebilir.

Sorun Neden Kaynaklanıyor?

 

Instagram güvenlik kodu sorunu kesinlikle Instagram'ın altyapısıyla ilgili bir sorundur. Bu konuda kendi problemlerinizi aramanıza gerek yok. Bazı durumlarda, Instagram'ın yerel sunucuları, aynı anda çok fazla istek gelmesinden de kaynaklanabilecek şekilde, cihazımızdan gelen istekleri algılayamayabilir.

 

Çözüm Yöntemi

 

Şifrenizi sıfırlamak için bir güvenlik kodu isteği oluşturduysanız, önce Instagram'ın arka planda çalışmadığından emin olun.

  • Ardından telefonunuzun Uygulamalar bölümünden uygulama önbelleğini silin. Kullandığınız wi-fi size ait ise modemi buradan kapatıp açmanızda fayda var.
  • Uygulama mağazanızdan VPN uygulamasını indirin ve bir VPN bağlantısı kurun.
  • Şimdi Instagram uygulamanızı tekrar açın ve güvenlik kodu isteğinizi tekrarlayın. Instagram güvenlik kodu sorunu çözülecektir.
  • Instagram hesabınızı açtığınızda hesabınızı doğrulamanız istendiyse ve kod size ulaşmadıysa yukarıdaki işlemi tekrarlayabilirsiniz. Sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir. Bu soruna Instagram kaynaklı olduğu için bazı durumlarda sonuca ulaşılamayabilir. Instagram'ın bu sorunu en kısa sürede çözmesini umuyoruz.

Ağlar bazen toplulukları korumak için kısıtlamalar getirir. Sosyal ağlar her türlü rahatsız edici davranışa uygun bir ortam olduğu için birtakım  kısıtlamalar getirerek topluluğun haklarını korumaya çalışmaktadır.

Yukarıdakilere ek olarak, şüpheli görülen eylemler yapay zeka sistemleri tarafından sınıflandırılabilir. Örneğin, eylemlerin karşılığında tepki vermesini sağlamak için yapılandırma seçenekleri vardır. Her denemenin bir sınırı vardır. Ağ, kullanıcının hareketini buna göre kısıtlar.  Giriş yapmaya çalışırken kullandığınız seçenekleri değiştirmeyi deneyin. Yani bilgisayardan ve mobil uygulamadan ayrı ayrı denemenizi öneririz. Kullanıcı adını kullanmayı deneyin, ardından postayı ve bağlı olduğunuz diğer yöntemleri kullanabilirsiniz. Tüm ağlarda ayrı oturum açma seçenekleri karşılığında farklı seçenekler