Instagram Kısıtlandığımı Nasıl Anlarım?

Instagram hesabınızı kullanırken birtakım sorunlar ile karşı karşıya kalınca Instagram kısıtlandığımı nasıl anlarım, diye meraklanmış olabilirsiniz. Bu durum Instagram’ın küfür, hakaret gibi yorumlarda bulunan ya da sakıncalı paylaşımlar yapan kişilerin bu eylemlerinin önüne geçmek ve Instagram’da güvenilir, sağlıklı bir ortam olmasını sağlamak amacı ile mevcuttur.

Ancak bazen bu gibi eylemleri yapmasanız da hakkınızda gelen yoğun şikayetler sebebi ile geçici olarak kısıtlamalara maruz kalabilirsiniz. Eğer bu gibi davranışlarınız varsa da hesabınızı tehlikeye attığınızı ve bu eylemlerinizi sonlandırmanız gerektiğini bilmelisiniz.

Instagram’da Kısıtlandığımı Nasıl Anlayabilirim?

Instagram kısıtlandığımı nasıl anlarım, diyenler için bazı belirtiler vardır. Bunlardan bazıları;

Canlı yayın açma yerine dokunduğunuzda yayın başlatamazsınız

Yorum yaptığınızda bunu sadece karşı taraf ile siz görebilirsiniz (bir arkadaşınızdan yorumu kontrol etmesini isteyerek bunu kolayca öğrenebilirsiniz)

En kesin kontrol arkadaşlarınızdan birinden yardım istemektir. Eğer üçüncü bir şahsa yaptığınız yorumu siz görüyor da arkadaşınız görmüyorsa kısıtlamaya maruz kalmışsınız demektir.

Bunun dışına kısıtlama süresinin ne zaman ortadan kalkacağına dair net bir zaman dilimi bulunmamaktadır. Sizi kısıtlayan kullanıcı ne zaman sizi kısıtlananlar listesinden çıkarırsa o zaman kısıtlanmanız kalkar.

Canlı yayının kısıtlama durumu ise ne zaman bu durumun son bulacağına dair size Instagram’dan bildiri gelecektir. Ayrıca Reels izlenme al hizmeti ile hesabınızı pozitif yönde etkileyebilirsiniz.

Instagram Birini Nasıl Kısıtlarım?

Eğer siz birini kısıtlamak istiyorsanız kısa bir ayar düzenlemesi ile bu mümkün. Dilediğiniz süre zarfınca bir kullanıcının size yaptığı yorumları başka kişilerin görmesini engelleyebilirsiniz. Bunun için;

  • Ayarlar bölümüne gidin
  • Gizlilik butonuna dokunun
  • Kısıtlı hesaplar kısmına dokunun
  • Dilediğiniz her türlü kullanıcının adını yazarak kendi kısıtlama listenizi oluşturun ve onaylayıp çıkın.

Kontrol için tekrar kısıtlı hesaplar bölümüne girerek buradaki listeye bakabilirsiniz. İkinci girişinizde de liste yerinde duruyorsa işlem başarılı bir şekilde sonuçlanmış demektir.

Kısıtlamayı Kaldırma

Kısıtlamayı kaldırarak ilgili kişinin yorumlarının tekrar görünür olmasını istiyorsanız bunun için yine Gizlilik bölümünde yer alan Kısıtlı Hesaplar kısmına girmelisiniz. Buradaki listeden ilgili kullanıcının adının yanında yer alan çarpı işaretine dokunarak onu listeden çıkarabilirsiniz.

Bir başka yol da kısıtladığınız kişinin Profiline girmektir. Burada karşınıza ‘kısıtlamayı kaldır’ şeklinde bir buton çıkacaktır. Buradan da işlem yapabilirsiniz diğer yolla da; seçim sizin.