Instagram Kısıtlama Nedir?

Instagram kısıtlama nedir sorusu son yılların en çok sorulan sorularından birisidir. İntagram dünyası gelişimini her geçen gün artırarak sizlere profesyonel bir platform hizmeti sunuyor. Sunmuş olduğu hizmetlerle sosyal medya platformları arasında etkisini her geçen gün artırıyor. Instagram kısıtlama işlemi yaparak bazı arkadaşlarınızın gönderilerini kısıtlayabilirsiniz. Böylelikle rahatsız olduğunuz kişileri takipten çıkarmadan kolaylıkla gönderilerini engellemiş olursunuz.

Ayrıca kişilerin paylaşımlarınızın altına yorum yapmayı da kısıtlamış olursunuz. Sosyal medya dünyasında son yıllarda taciz olayları oldukça fazla artmış durumdadır. Dolayısıyla bu tarz sorunların önüne geçmek amacıyla Instagram kişilere böyle bir avantaj getirmiş durumdadır. Bu avantaj sayesinde yorumlarınızı kapatabilir, ayrıca size gelecek olan mesajları da engellemiş olursunuz. Mesaj kısıtlama özelliğinizi etkinleştirerek sizi takip etmeyen ve sizin takip etmediğiniz hesaplardan gelecek olan mesajlara kısıtlama getirmiş olursunuz.

Böylelikle bu kişiler size hiçbir şekilde mesaj atamaz. Paylaşım yapacağınız sırada en alt bölmede yer alan ‘’ Gelişmiş Ayarlar’’ kısmından kısıtlamalarınızı ayarlayabilirsiniz. Böylelikle profil fotoğraflarınıza yorum yapmayı kısıtlayabilirsiniz. Bu özelliği aktifleştirdikten sonra kişiler hiçbir şekilde fotoğraflarınıza yorum yapamazlar.

Ayrıca uygunsuz yorumları gizle özelliğiyle de bazı taciz içeren yorumları gizleme avantajını Instagram sizlere ayrıcalıklı bir şekilde sunuyor. Instagram dünyası her geçen gün yeni güncellemelerle kendisini daha çok güçlendiriyor. Böylelikle aktif üye sayısını sunmuş olduğu avantajlı hizmetler sayesine sürekli olarak yukarı yönde artırıyor.

Instagram Kısıtlama Nasıl Yapılır?

Instagram kısıtlama nedir sorusuna paralel olarak Instagram kısıtlama nasıl yapılır sorusu da sosyal medya forumlarında sıklıkla sorulan sorulardan birisidir. Kısıtlama işlemlerini yapmak oldukça basit ve kolaydır. Bu işlemleri yaparak kişilerin sizinle olan iletişimini gizleme fırsatına erişmiş olursunuz.  Ayrıca bazı takipçilerinizin paylaşımlarını görmek istemiyorsanız ‘’ Sessiz al’’ özelliği sayesinde takipçilerinizi hesaplarınızdan çıkarmadan kısıtlama getirebilirsiniz.

Böylelikle o kişilerin paylaşımlarını hiçbir şekilde profil sayfanızda göremezseniz. Instagram kısıtlama işlemleri ayarlar ve mesajlar üzerinden yapılabiliyor. Bu bölümden mesaj kısıtlaması özelliğini aktif edebilirsiniz. Bu sayede takipçileriniz dışındaki kişilerin size mesaj atmasını engellemiş olursunuz. Bunun yanında fotoğraf paylaşımı gerçekleştirirken ‘’Gelişmiş Ayarlar’’ kısmından fotoğraflarınızın yorum özelliğine kısıtlama getirebilirsiniz! Instagram tarafından kısıtlama yediyseniz Instagram Reels izlenme alarak kısıtlamanızın kaldırılmasını hızlandırabilirsiniz.

Instagram Kısıtlama Ne İşe Yarar?

Instagram’ın en aktif kullanılan özelliklerinden birisi de kısıtlama özelliğidir. Son yıllarda artan taciz içerikli mesajlardan dolayı Instagram yeni güncellemeleriyle platforma birçok yeni kısıtlama özelliği getirmiş durumdadır. Kısıtlama özelliklerini kullanarak taciz içerikli mesajların önüne geçme fırsatınız olur. Böylelikle kişilerle iletişiminize sınırlandırma koymuş olursunuz. Bunun yanında kişilerin fotoğraflarınız altına yorum yapmasını engellemiş olursunuz. Ayrıca tanımadığınız kişilerin size direkt olarak mesaj göndermelerinin önüne geçmiş olursunuz.

Instagram kısıtlama özelliği sayesinde tanıdığınız kişilerle sadece iletişim kurarsınız. Tanımadığınız kişilerle iletişimlerinizi tamamen kesmiş olursunuz. Böylelikle kendinizi daha güvende ve rahat hissedersiniz. Siz de Instagram kısıtlama özelliğini kullanarak tanımadığınız kişilerle iletişiminizi koparabilirsiniz!