Instagram Kişisel Blog Nedir?

Blog yaparak gelir ya da ek gelir sağlamak isteyen birey sayısı her geçen gün artıyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri de internet sektöründen bu yolla çok iyi kazanç sağlamanın mümkün olmasıdır. Son dönemlerde blog ile gelir elde etme yolları arasında giderek popülerleşen iş kollarından biri de Instagram kişisel blog.

Kaliteli içerik üretme konusunda kendine güvenen, spesifik bir konuda bilgi ya da görsel paylaşımı yapabilecek, özgürce kendisine dijital bir günlük oluşturmak isteyen her birey içeriğimizden mutlaka fayda görecektir.

Instagram Kişisel Blog Nasıl Yapılır?

Instagram kişisel blog ile ilgili ilk olarak bir konsept bulmanız gerekmektedir. Buna karar verdikten sonra diğer durumları konseptinize göre uyarlayabilirsiniz.

Yazı paylaşımının ağırlıklı olacağı bir konsept düşündüyseniz iyi ve kaliteli görünen bir fontunuz olmalı. Elbette ki cümlelerin imla ve noktalama kurallarına da dikkat etmelisiniz.

İçeriklerinizde daima kendi kimliğinizi ve konseptinizi yansıtan özgünleştirici ifadeler olmalıdır. Bir akım ile ilgili içerik üretirken buna çok dikkat etmelisiniz ki kendinizi yansıtabilin.

Profilinizi daima güncel tutmanız çok önemlidir. Daima güncel etiketler kullanmalı, popüler ve yeni çıkan filtreleri denemeli vb. yenilikleri kullanmalısınız.

İçeriklerinizde yorum, beğeni, takip gibi durumları teşvik eden cümlelerin olması önemlidir. Özellikle video içeriklerde sıklıkla en sonda ya da en başta bunlardan bahsetmelisiniz.

Hesap Nasıl Kişisel Blog’a Çevrilir?

Yeni bir hesap açtığınızda ya da var olan bir hesabınızı blog hesabına çevirmek istediğinizde şunları yapmanız gerekmektedir:

  • İlk olarak profilinizdeki üç çizgi işaretine (sağ üst köşede göreceksiniz) dokunarak Hesap sekmesine giriş yapın.
  • Ardından burada Profesyonel hesaba geçiş yap şeklindeki bölüme dokunun.
  • Karşınıza çıkan sayfadan Kişisel Blog ya da Tanınmış Kişi seçimi yapın.
  • Sonra da İçerik Üreticisi bölümünü işaretleyin.
  • Ardından Instagram size Facebook hesabınız ile bağlantı kurmak isteyip istememeniz ile ilgili soru yöneltecektir. Bu aşamada hesaplarınızı birleştirmek ya da bu bölümü atlamak size kalmıştır.
  • Ardından size ait birtakım iletişim bilgileriniz talep edilecektir. Instagram’ın size kolayca ulaşabileceği en güncel bilgileri girmelisiniz.
  • Profilinizde bu bilgilerin görünür olmasını sağlayabilirsiniz ya da gizli de tutabilirsiniz. Bunu da bu aşamada ayarlamanız gerekmektedir.

Tüm işlemler tamamlandığında Instagram kişisel blog hesabınız hazırdır. Tüm bu işlemlerin tamamen ücretiz olduğunu da bilmelisiniz. Eski hesabınızı dönüştürmeniz ya da yeni bir hesap açmış olmanız da ücretsiz olması gerçeğini değiştirmemektedir.

Bu işlemlerden bir süre sonra hesabınız beklenen başarıyı gösterdiğinde reklam ağlarına dahil olabilirsiniz. Hesabınız bu ağa dahil olduktan sonra Instagram üzerinden para kazanmaya başlarsınız.

Eğer reklam vermek isterseniz de Facebook Business Manager üzerinden işlem yapmanız gerekmektedir.