Instagram Kişi Önerilerini Kapatma

Instagram kişi önerilerini kapatma işlemi Google arama motorunda en fazla sorgulanan soru başlıklarından birisi konumundadır.  Instagram platformu kullanıcılarına daha iyi bir hizmet sunabilmek için onların tüm bilgilerini kullanıyor. Kullanmış olduğu bu bilgilerden birisi de kişi önerisi oluyor. Kişi önerileri genel olarak ortak arkadaşlıklarınızdan dolayı çıkar. Ayrıca detaylardan ve lokasyon detayından dolayı da çıkabiliyor.

İlk öncelikle yapmanız gereken işlem mobil cihazınızı açarak Instagram uygulamasını giriş yapınız. Daha sonrasında ise sağ üst bölmede yer alan üç çizgiye tıklayın. Çizgilere tıkladıktan sonra ekranın alt köşesinde çark görünümlü bir simge bulunuyor, simgeye dokunun. Ayarlar bölmesine gelerek kişiler sekmesine tıklayın. Bu bölmeye girdikten sonra size önerilen ile sizin önereceğiniz arkadaşlar listeleri ile bağlantı kurulabilir ya da bu bağlantıları tamamen kaldırabilirsiniz. Ayrıca bu bölümde Instagram hesabınız Facebook hesabınıza bağlı olabilir. Dolayısıyla bu sebepten ötürü önerilen kısmında kişiler karşınıza çıkabiliyor.

Instagram hesabınızla, Facebook hesabınız arasındaki bağlantıyı kaldırarak bu işleme son verebilirsiniz. Böylelikle artık Facebook, Instagram hesabınız üzerinden herhangi bir DATA alamaz. Ayrıca bu bölmeden rehberinizle olan bağlantıyı da koparabilirsiniz. Böylelikle önerilenler bölmesinde karşınıza rehberinizde yer alan kişiler ve onların arkadaşları çıkmaz. Alternatif olarak önerilen kişileri üşenmeden teker teker de silebilirsiniz. Ya da önerilenlerden kolaylıkla hızlı bir şekilde kaldırabilirsiniz. Bu işlem genellikle daha pratik ve daha kesin çözüm olarak bilinir.

 

Instagram Kişi Önerileri Nedir, Ne İşe Yarar?

Instagram dünyası geniş kapsamlı bir platform olma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla bu platform üzerinden kuracağınız arkadaşlıklar sayesinde birçok tanımadığınız kişiyle de iletişim kurma ayrıcalığına erişmiş olursunuz. Önerilenler bölümünde genellikle ortak arkadaşınızın olduğu hesaplar karşınıza çıkar. Instagram’ın en aktif ve sürekli olarak yenilenen bölümü olarak bilinen önerilenler bölümü kişilerin bazı zamanlar canını sıkabiliyor.

Dolayısıyla kişiler bu sebepten ötürü Instagram kişi önerilerini kapatma işlemini uygulayabiliyorlar. Bu işlem sayesinde kişi önerileri bölmesiyle bağlantılarını koparabiliyorlar. Facebook ve rehberinizle Instagram bağlantınızı koparmanız bu işlemi gerçekleştirmek için yeterli oluyor. Böylelikle sorununuz çözüme kavuşmuş oluyor!

 

Instagram Kişi Önerileri Nasıl Kapatılabilir?

Instagram kişi önerilerini kapatma işlemi oldukça kolay ve hızlı bir işlemdir. Yapacağınız birkaç pratik adımla kişi önerilerini tamamen kapatabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için öncelikle ayarlar kısmına giriş yapmalısınız. Ayarlar kısmında hesabınızın Facebook bağlantısını ve rehber bağlantısını görebilirsiniz. Burada yapmanız gereken işlem hesabınızın bağlantısını koparmaktır. Hesabınızın Facebook ve rehber bağlantısını kopararak bu işlemi tamamen çözüme kavuşturabilirsiniz.

Ayrıca bu işlemi elinizle teker teker kişileri önerilenler bölmesinde silerek de gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu işlem kesin bir sonuç sağlamaz. Kesin bir sonuç için Instagram hesabınızın bağlantısını rehberinizle ve Facebook platformuyla bağlantısını tamamen kesmeniz gerekiyor. Böylelikle sorundan kesin ve kalıcı olarak kurtulmuş olursunuz!