Instagram Keşfet Engeli ve Shadow Ban Nasıl Kaldırılır?

Instagram bugünün en popüler sosyal medya uygulamasıdır. Bu popülaritenin de beraberinde bir getiri olarak insanlar daha çok gönderi paylaşmaktadır. İnsanların birbirini daha kolay bulabilmesi amacıyla Instagram keşfet özelliğini geliştirmiştir. Bu algoritma sayesinde Instagram’da kullanıcılar ilgi alanlarına göre paylaşılan içerikler ile karşılaşabilmektedirler. Hesaplarını büyütmek isteyen kullanıcılar ise daha geniş kitlelere keşfet sayesinde ulaşabilmektedir? Ayrıca Instagram shadow ban ve keşfet engeli gibi pek çok teknik sorun da bu hesapların karşısına çıkmaktadır. Haliyle Instagram hesabını büyütmek isteyen kullanıcılar keşfet engeli ve shadow ban kaldırmak için alternatif yolları denemektedir. Bu sıkıntıların çözümü son derece basittir ve bu çözümler sizin için yazımızda derlenmiştir.

Instagram Keşfet Engeli Nasıl Kaldırılır?

Instagram keşfet engeli, kullanıcıların keşfet bölümünde haksız rekabet yaratarak üst sıralara geçmesi gibi durumlarda ortaya çıkmaktadır. Haksız rekabetten kastedilen ise şudur; eğer bir Instagram kullanıcısı hesabını organik yollarla yani gerçek takipçi ve beğeniler ile büyütmüyorsa bu durumda Instagram keşfet engeli ile karşı karşıya kalabilir. Kullanıcıların çok yakındığı Instagram keşfet engelini çözmek ise oldukça basittir. Aynı zamanda hashtag kullanımı da çok yüksek ise, Instagram’ın bu şekilde ceza ve erişim engeli verdiği görülmektedir. Eğer bir kişi paylaştığı içeriklerde süreklilik halinde aynı etiketi kullandıysa yine Instagram keşfet engeline takılabilir.

Bu sorunu en basit haliyle çözmek için sadece Instagram hesabının dondurulup tekrar aktive edilmesidir.

Bunlara ek olarak şunu da belirtmekte fayda var Keşfet engeli Instagram’ın son aşama cezalarındandır. Bu cezaya tabii olmadan önce Instagram size şüpheli eylemleriniz hakkında bir uyarı mesajı gönderir. Uyarıları dikkate almanız halinde keşfet engeli cezası almazsınız.

Instagram Shadow Ban Nasıl Kaldırılır?

Yine keşfet engeli gibi bir diğer erişim engeli olan shadow ban cezası, dilimizde gölge engeli anlamına gelmektedir. Kullanıcıların en sık karşılaştığı erişim banlarından biri olan shadow ban, bazı özel durumlarda ortaya konmaktadır. Bu uygulama yalnızca Instagram ile de sınırlı değildir, neredeyse tüm sosyal mecralarda görülen bir cezalandırma şeklidir.

Eğer sosyal medya hesabınızda herhangi bir şüpheli büyüme durumu varsa, yani Instagram için takipçi ve beğeni satın aldıysanız ve hesabınız organik veriler ile dolu değilse, uygulama bot hesap saptarsa shadow ban cezasını uygulamaktadır. Shadow ban cezası alan hesaplarda etkileşimlerde yani izlenme, beğeni, yorum ve takipçi sayılarında ciddi düşüş meydana gelmektedir.

Peki hesabınız shadow ban aldıysa, bunu nasıl kaldırabilirsiniz, işte en basit yolu:

Hesabınızda bulunan izlenme uygulamaları, takipçi botları, yorum botları, beğeni botları ve kim takip ediyor gibi uygulamaların tümünün hesabınızla ilişiğini kesin.

Ayrıca, daha da garanti bir şekilde shadow ban kaldırmak ve bir daha almamak için bot hesapların etkileşimde olduğu gönderileri kaldırın ve hesabınızı bir süre kullanmayın. Ayrıca Türk beğeni satın al himetimizden yararlanabilirsiniz.