Instagram Kayıtlı Cihazlardan Nasıl Çıkış Yapılır?

Instagram hesabınızı farklı bir cihazda açmış olabilirsiniz veya başkasına ait bir cihazda açıp kapatmayı unutmuş olabilirsiniz. Genel olarak Instagram hesabınızı farklı bir cihazdan (kendi cihazınız bile olsa) açmamanızı veya kapatmanızı unutmamanızı öneririz. Çünkü hesabınız, bilgilerinizi ve özel mesajlarınızı görebilecek farklı kullanıcıların eline geçebilir. Herhangi bir cihazda Instagram hesabınızı unuttuğunuzu varsayalım. Uzaksınız ve bu cihaza erişemezsiniz. Bu durumda aşağıdakileri yaparak kendi cihazınızdan girdiğiniz Instagram hesabı ile tüm cihazlardan çıkış yapabilirsiniz.

Instagram Cihazlardan Çıkış Yapma

Instagram tüm cihazlardan nasıl çıkış yapılır ? sorusu kimi zaman sorulmaktadır. Bazı durumlarda farklı bir cihazdan Instagram hesabı açıp, kapatmayı kişiler unutabiliyor. Bu cihaza erişme ve kapatma imkanınız yoksa tüm cihazlardan Instagram adresinizden çıkış yapabilirsiniz. Bu şekilde hesabınızın güvenliğini koruyacaksınız. Uygulamada "Tüm cihazlardan çıkış yap" gibi bir seçenek olmasa bile bunu çok basit bir şekilde yapabilirsiniz.

Instagram hesabınızın daha önce kullandığınız başka bir cihaz nedeniyle veya şifrenizi başka birine vermiş olduğunuz için kapatılmasını istiyorsanız şifrenizi değiştirmelisiniz. Instagram hesabınızın şifresini değiştirdiğinizde, başka bir ekranda açık olsa bile ilk dokunuşta hesabınızdan çıkış yapılacaktır. Böylece hesabınızın yalnızca kullandığınız cihazlarda açık kalmasını sağlayabilirsiniz.

instagram-tüm-cihazlardan-çıkma

Madde Madde Çözümler

Instagram tüm cihazlardan çıkış yapma işlemi oldukça basit bir işlemdir. Aşağıdaki adımları uyguladığınız takdirde işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemler şu şekilde sıralanabilir;

  • Instagram uygulamanızı açın ve ekranın altındaki profil düğmesine dokunun.
  • Ekranın sağ üst köşesindeki üç yatay çubuk düğmesine dokunun. Ardından ayarlara gidin.
  • Şifrenizi değiştirmek için Gizlilik ve Güvenlik > Şifre'ye gidin.
  • Tüm cihazlarda Instagram'dan çıkış yapmak için Instagram şifrenizi değiştirmeniz gerekir.
  • Son olarak, "Şifreyi Değiştir" bölümü görünür. Şimdi eski şifreyi ve ardından yeni şifreyi girmeniz gerekiyor. Gerekli bilgileri girdikten sonra ekranın sağ üst köşesindeki Bitti'ye dokunun.
  • Bir süre sonra tüm cihazlarda Instagram'dan çıkış yapacaksınız.
  • Tüm cihazlarda Instagram hesabınızdan uzaktan çıkış yapın

Birden fazla cihazda Instagram'dan çıkmak istemenizin birçok nedeni olabilir. Instagram hesabınız mesajlarınız, arama geçmişiniz, takipçileriniz, arşivlenmiş gönderiler ve hikayeler, kaydedilmiş gönderiler ve daha fazlası dahil olmak üzere çok sayıda özel bilgi içerir. Instagram hesabınıza giriş yapan herkes bu bilgilere erişebilir ve kolayca kötüye kullanabilir.

Başka birinin cihazını kullanarak giriş yapmış olabilirsiniz ve çıkış yapamayabilirsiniz. Veya şifrenizi yanlışlıkla onların cihazlarına kaydedebilir ve onlara istediğiniz zaman Instagram'ınıza erişmelerini sağlayabilirsiniz. En kötü durumda, birisi sizin izniniz olmadan hesabınıza giriş yapmış olabilir. İster gizlilik nedenleriyle, isterse çıkış yaptığınızdan emin olmak istiyorsanız, tüm cihazlarda Instagram hesabınızdan nasıl çıkış yapacağınızı bilmelisiniz.

Çözüm Önerileri

Instagram şifrenizi sıfırlayarak diğer tüm cihazlardan çıkış yapabilirsiniz. Aynı anda diğer tüm cihazlardan çıkış yapmanın tek yolu budur. Ayrıca, doğrudan Instagram uygulaması aracılığıyla yapılabileceği için herhangi bir üçüncü taraf uygulaması indirmenize gerek yoktur.

  • Instagram uygulamanızı açın ve ekranın alt kısmındaki profil düğmesine dokunun.
  • Ekranın sağ üst köşesindeki üç yatay çubuk düğmesine dokunun. Ardından ayarlara gidin
  • Parolanızı değiştirmek için Gizlilik ve Güvenlik > Parola bölümüne gidin.
  • Tüm cihazlarda Instagram'dan çıkış yapmak için öncelikle Instagram şifrenizi değiştirmelisiniz!
  • Son olarak, "Şifreyi Değiştir" bölümü görünür. Şimdi eski şifreyi ve ardından yeni şifreyi girmeniz gerekiyor. Gerekli bilgileri girdikten sonra ekranın sağ üst köşesindeki Bitti seçeneğine dokunun.
  • Birkaç dakika sonra, tüm cihazlarda Instagram'dan çıkış yapacaksınız.

Yukarıdaki adımları yaptığınız taktirde kolay bir şekilde sorun çözüme kavuşacaktır. Böylelikle işlemleriniz gerçekleşecek ve özel bilgilerinizin kullanılmasının önüne geçilmiş olacaktır.