İnstagram Kapatılan Hesabın Kullanıcı Adı Geri Alınabilir mi?

İnstagram sosyal medya platformu birçok uygulamada olduğu gibi kişiye özel kullanıcı adları tanımlamaktadır. Başkasına ait kullanıcı adını kullanmadığınız gibi hiç bir kimsede sizin kullanıcı adınızı kullanamaz. Çeşitli nedenlerden dolayı İnstagram hesabınızı kapattıysanız yeni açacağınız hesapta kapatılan hesabınızdaki kullanıcı adını maalesef kullanamazsınız. Fakat hesabınız kapanmadan önce yapacağınız birkaç işlemle İnstagram kullanıcı adını geri alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bu yöntem hesap kapanmadan önce ve hesap kapandıktan sonra geri alma olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Sizde size uygun olan iki yöntemden birini tercih ederek kullanıcı adınızı yeni açacağınız hesapta kullanabilirsiniz.

İnstagram Kapatılan Hesabın Kullanıcı Adını Geri Alma Yöntemleri

İnstagram kullanıcı adını geri alma yöntemleri 2 türdür. Bunlar:

  • Instagram kullanıcı adını geri alma yöntemleri arasında yer alan bu yöntem hesabınızı kapatmadan önce yapmanız gereken bir işlemdir. Hesabınızı çeşitli sebeplerden dolayı kapatıyor ve yeni bir İnstagram hesabı açıyorsanız kullanıcı adınızı kullanmak istiyorsanız yeni hesabınızda, hesabı kapatmadan önce kullanıcı adınızı değiştirebilirsiniz. Bu yöntem kullanıcı adınızın boşa düşmesini sağlayacak ve yeni açtığınız hesapta kullanıcı adınızı kullanabilmenizi sağlayacaktır. Kullanıcı adınızı değiştirmek için profili düzenle kısmından kullanıcı adınızı değiştirebilirsiniz. Değiştirme işleminden sonra yeni bir hesap açıp artık boşa çıkan kullanıcı adınızı kullanabilirsiniz. Bu yöntem kapanmadan önce yapılması gereken işlemlerden biridir. Kapanma durumunda bu işlemi yapmanız çokta mümkün değildir. 
  • Kapatılan Instagram hesabında kullanıcı adımı geri nasıl alabilirim diyorsanız bununda yine bir yöntemi bulunmaktadır. Hesabınızı kapatmadan önce kullanıcı adınızı değiştirmeyi unuttuysanız hesabınızı tekrar açmanız gerekmektedir. İnstagram yardım merkezinden İnstagram hesabım çalındı kısmına girerek İnstagram dan tekrar hesabınızı geri almayı talep edebilirsiniz. Talep etmeniz doğrultusunda İnstagram güvenlik amacıyla size bir form göndermektedir. Bu formu doldurarak hesabınızı geri açtırabilirsiniz. Hesabınız tekrar açıldıktan sonra kullanıcı adınızı değiştirerek kullandığınız kullanıcı adını boşa çıkarabilir ve yeni İnstagram hesabınızda kullanıcı adınızı tekrar kullanabilirsiniz. Bu iki yöntemden hariç şuan başka yöntem bulunmamaktadır. Kapatılan İnstagram hesabınızdaki kullanıcı adınızı kullanmak için sadece bu iki yöntemi gerçekleştirebilirsiniz.