Instagram Iphone’da Çekilen Live Photo Nasıl Paylaşılır?

Apple’ın sunmuş olduğu live photo özelliği sayesinde çekmiş olduğunuz fotoğrafın bir buçuk saniye öncesi ve bir buçuk saniye öncesi de fotoğraf ile birlikte kaydedilerek sizlere hareketli fotoğraf veriliyor. Hareketli fotoğraflarınızı görüntüleyebilmek için galeride bu fotoğrafı tıklayarak ekrana basılı tutmanız gerekmektedir. Böylece video haline gelen üç saniyelik bir görüntü elde etmeniz mümkündür. Live fotoğraf çekebilmek için telefon markanızın Iphone ve modelinin de 6 ve üstü olması gerekmektedir. Peki İphone live photo nasıl paylaşılır?

Instagram Live Photo’yu Gönderi Olarak Paylaşma

 

Instagram uygulamasının sunmuş olduğu özellik sayesinde Iphone ile çekilmiş olan live fotoğraflar uygulamada boomerang şeklinde paylaşılmaktadır. Ayrıca bu fotoğrafları boomerang haline getirmek çok kolay olduğu için ve son zamanlarda boomerang paylaşımlar hızla arttığı için kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlanmış olmaktadır. Instagram Iphone live photo paylaşma aşamalarını aşağıda sizler için kısa bir şekilde açıkladık.

  • Öncelikle Instagram üzerinden paylaşmak istediğiniz fotoğrafı galerinizden açmanız gerekmektedir.
  • Fotoğrafı açtıktan sonra yukarı kaydırın ve yer alan seçenekler arasından video olarak kaydet seçeneğini tıklayarak live fotoğrafınızı video olarak kaydedin.
  • Fotoğrafı video olarak kaydettikten sonra galeriden çıkıp Instagram uygulamasına girin.
  • Instagram uygulamasında yer alan fotoğraf ya da video paylaşma seçeneğini temsil eden + işaretine tıklayın.
  • Kaydetmiş olduğunuz videoyu seçin.
  • Daha sonra diğer paylaşım aşamalarında olduğu gibi birtakım gönderi düzenleme seçenekleri karşınıza çıkacaktır. Bu seçenekleri kullanarak videonuzu dilediğiniz gibi düzenleyebilir, kişileri etiketleyebilir ya da konum ekleyebilirsiniz. Herhangi bir düzenleme yapmadan bu adımları atlama seçeneğini de tıklayabilirsiniz.

Tüm bu adımların ardından paylaş seçeneğine tıklayarak videonuzu takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz.

Instagram Live Photo’yu Story Olarak Paylaşma

 

Iphone’unuzdan çekmiş olduğunuz hareketli fotoğrafları story olarak paylaşmak çok kolaydır. Instagram live photo story olarak paylaşma adımlarını sizler için en iyi şekilde açıklamaya çalıştık.

  • Çekmiş olduğunuz live fotoğrafı story’lerinizde paylaşmak için öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Uygulama üzerinde yer alan story paylaşma seçeneğine tıklayın.
  • Paylaşmak istediğiniz live fotoğrafı seçin.

Bu live fotoğrafı seçtiğiniz zaman Instagram uygulamasına aktarılan fotoğraf hareketsiz fotoğraf olmaktadır. Bu fotoğrafın üzerine basılı tutarsanız fotoğrafınız hareketli olarak Boomerang şekline dönüşmektedir.

Daha sonra yer alan düzenleme araçlarından dilediğinizi seçerek efekt ekleyebilir, dilediğiniz kişileri etiketleyebilir, konum bilgisi ekleyebilir ya da yer alan diğer düzenleme seçeneklerinden faydalanarak story’nizi daha farklı bir şekilde paylaşabilirsiniz.

Böylelikle çekmiş olduğunuz live fotoğrafı Instagram uygulamasında da hareketli bir şekilde paylaşmış olursunuz.

Live fotoğrafı Boomerang olarak paylaşma seçeneği sadece Iphone 6 ve daha üst modellerinde mümkün olmaktadır. Diğer modellerde ve markalarda benzer özellikler bulunsa da live fotoğraf özellikleri bulunmadığı için bu tarz paylaşımlar yapmak mümkün olmamaktadır.