Instagram İnternet Kullanımını Azaltma

Sosyal medya platformları arasında en popüler olanı hiç şüphesiz ki Instagram’dır. Instagram herkes için en özel anlarını paylaştığı, anılarını biriktirdiği ve diğer insanlarla paylaştığı bir uygulamadır. Instagramın bizlere sunduğu pekçok yenilik sayesinde içerik üreticileri ve diğer kullanıcılar bu uygulamayı daha sık kullanmaya başlamışlardır. 

Son zamanlarda sosyal medyada geçirilen sürenin de artmasıyla kullanılan internet kotası da gittikçe artmaktadır. Bunun sonucunda pek çok kullanıcı Instagram veri kullanımı azaltmanın yollarını aramaktadır.

Instagram Veri Kullanımı Azaltma

Telefonlarımızı elimizden düşürmeme sebeplerimizden biri de Instagram uygulamasıdır. Bu nedenle son zamanlarda pek çok kişinin Instagramın veri kullanımının çok fazla olduğuyla alakalı şikayetleri ile karşılaşmak mümkündür. Instagramın getirmiş olduğu her yenilik bir öncekinden daha fazla internet kullanımına sebep olmaktadır. Peki Instagram internet kullanımı nasıl azaltılır? Instagram veri tasarrufu nedir?

Instagram veri tasarrufu, uygulamada dolaşırken daha az internet harcanmasını sağlamak demektir. Instagram algoritması gereği videolar önceden yüklenmez siz sayfada dolaşmaya başladıkça veriler yüklenir haliyle bu da fark etmeden çok fazla MB kullanımına yol açar.  

Instagram veri tasarrufu yapmanın yolları:

  • Instagram uygulamasında profilinize girin, ayarlar ekranına geçmek için alt taraftaki dişli çarklı simgesine basın
  • Mobil verilerin kullanım ayarları kısmını seçin
  • Daha az veri kullan seçeneğine dokunun.
  • Fotoğraf ve video kalitesi ayarına girin ve çözünürlüğü HD kalitesinden çıkarın.

Böylelikle Instagramdaki pek çok içeriğe daha az veri kullanımı ile erişim sağlayabileceksiniz. Tabii bu yöntem Instagram mobil veri kullanımı azaltma için kullanılan bir yöntemdir. Mobil verinizin çabuk bitmemesi için bu yolu deneyebilirsiniz.

Instagram internet kullanımını azaltmak için yukarıda bahsettiğimiz yöntem en bait yöntemdir. Fakat bu ayar bazen sıfırlanabildiği için ara sıra girip kontrol etmekte fayda vardır. Bu yöntem haricinde Instagram internet kullanımını azaltmak için kullanılabilecek bir başka yöntem de arka plan verilerini kapatmak olacaktır.

Arka plan verilerini kapatmak için izlenecek adımlar:

  • Telefonunuzun ayarlar kısmında uygulamalar bölümüne girip Instagramı bulun
  • Instagram veri kullanımı kısmını seçerek arka plan veri kullanımını kapatın

Fakat bu özelliği aktifleştirdiğiniz takdirde mobil veri kullandığınız zaman Instagram bildirimlerini alamazsınız. 

Instagram hesabınız için takipçi paketlerimiz ; Instagram düşmeyen takipçi satın al

Diğer makale konumuz olan Instagram Mükemmel Fotoğraf Çekme Hileleri     başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.