Instagram’ın En Popüler Hashtagleri

Sosyal medya platformları üzerinden daha fazla kullanıcıya ulaşarak hedef kitlenizi birkaç katına çıkarabilmeniz için uygulamanın keşfet bölümünde yer almanız son derece önemlidir. Keşfette yer almak için de etiket kullanmanız kesinlikle gerekli bir durumdur.

Tüm sosyal medya platformlarının sahip oldukları yazılım içerisinde kendilerince oluşturdukları bir algoritma bulunmaktadır. Bu algoritma sayesinde Instagram kişilerin ilgi alanları ile alakalı olan içerikleri keşfet bölümünde gezinirken karşılarına çıkarmaktadır.

Örnek olarak eğer siz sürekli olarak kedi videoları izlerseniz ve diğer içerikler karşınıza çıktığında bunları izlemeden geçişlerini sağlarsanız Instagram geçişini yaptığınız içerikteki etiketleri kullanarak bu videoları sevmediğinizi düşünür ve artık bunları karşınıza çıkarmamaya başlar.

Aynı şekilde kediler ile ilgili olan etiketleri sürekli izlediğiniz için de kedilerle alakalı etiketi bulunan içerikleri karşınıza çıkarmaya devam edecektir. Kısa bir süre içerisinde de keşfetinizde hemen her içerik kedilerle ilgili olacaktır.

İşte bu durum nedeni ile videolarınızın etiketli biçimde paylaşmasını sağlayarak etiketlediğiniz konuya ilgi duyan bu alanlarda içerikler izlemekten keyif alan kullanıcıların keşfetinde yer alabilirsiniz.

Instagram’daki En Popüler Hashtagler

Bazı hashtagler diğerlerine göre daha büyük kitlelere hitap etmektedir. Bu durum herkesin popüler olan etiketleri kullanmak istemesinden ileri gelmektedir.

Devamlı popüler olan bir de son dönemlerde trend olarak akımlardan dolayı yeni yaygınlaşan etiketler vardır. Gündemi takip ederek yeni yaygınlaşan trend hashtagleri tespit edebilirsiniz.

Instagram’daki en popüler hashtag’ler ise şu şekildedir:

#beautiful

#tbt

#followforfollow

#love

#photooftheday

#happy

#ootd

#sky

#instagood

#cool

#fashion

#cute

#bestoftheday

#vsco

#lifestyle

#sunset

#flowers

#dog

#l4l

#makeup

#yummy

#hot

#iphoneonly

#sea

#workout

#fit

#blackandwhite

#drawing

#challange

#inspiration

Dikkat edildiğinde bunların genel geçer ifadeler olduğu görülecektir ve içeriğinizin konusuna göre içlerinden seçtiklerinizi paylaşabilirsiniz. Aynı şekilde pek çoğunun Tiktok’ta da popüler olduğunu belirtelim.

Tiktok’taki popülarite durumlarını kontrol etmek için etiketi aratıp kaç adet ilgili etiket hakkında içerik üretildiğinin sayısını görüntüleyebilir ve buna göre seçtiklerinizi videonuzun açıklama bölümüne etiketleyebilirsiniz.