Instagram İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir?

Günümüzde kullanıcı sayısının hızla artış gösterdiği Instagram, güvenlik konusuna da son derece önem vermektedir. Peki nedir bu güvenlik önlemleri?  İlk olarak hepimiz hesabımızı güvende tutmak adına güçlü bir şifre seçmekteyiz. Bunun için çeşitli harf sayı kombinasyonları, noktalama işaretleri kullanılıyor. Ancak bazı durumlarda bu şifreler yeterli gelmediği için hesap güvenliği yeterince sağlanamamaktadır. Bu noktada Instagram, iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği ile kullanıcılarına hesaplarının güvenliğini artırma imkanı sunuyor. İki faktörlü kimlik doğrulama özelliği, bilgisayarınıza ya da telefonunuza girebilecek herhangi bir virüsün sizin Instagram verilerinizi kopyalamasını önler. Bu yazımızda iki faktörlü kimlik doğrulaması nedir sorusunu detaylıca yanıtlayacağız. 

 

Instagram İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir?

Her geçen gün kendini geliştiren Instagram, güvenlik konusunda da çeşitli ilerlemeler göstermiştir. Bu önlemlerden biri olan iki faktörlü kimlik doğrulaması, Instagram’ı gerçekleşebilecek güvenlik ihlallerini minimuma indirmeyi amaçlar. Güvenli ve konforlu kullanımı sağlayan Instagram iki faktörlü kimlik doğrulaması kullanarak hesabınız için maksimum koruma sağlayabilirsiniz. 

 

Peki Instagram iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği nasıl çalışır? Instagram kullanıcıları bu özelliği kendi tercihlerine göre aktive edebilir ve yine kendi isteğine göre kapatabilir. Eğer iki faktörlü kimlik doğrulaması özelliğini aktifleştirirseniz, herhangi bir kişi, yazılım vs. hesabınıza girmeye çalıştığı zaman cep telefonunuza bir bildirim gelir. Sonrasında özel bir giriş kodu gelir ve aynı zamanda eğer bu kişi siz değilseniz, bu ben değilim deme şansınız da vardır. Girişi onaylamamanız halinde bu cihazlardan anında çıkış yapılır. Bildirimleri almanın ise iki farklı yolu vardır. Bunların en başında SMS gelirken, Duo mobile ve Google Authenticator gibi çeşitli iki faktörlü kimlik doğrulama programları kullanmak da mümkündür. Eğer bunlardan herhangi birini tercih etmezseniz, Instagram iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğinden faydalanamazsınız. 

 

Instagram Kurtarma Kodu Nedir?

Instagram iki faktörlü kimlik doğrulaması, Instagram kurtarma kodu aracılığıyla çalışır. Biri sizin hesabınıza erişmeye çalıştığında, cep telefonunuza gelen kurtarma kodu sayesinde hesabınızın güvenliğini sağlamış olursunuz. Instagram kurtarma kodu özelliğini aktive etmek için: 

  • Instagram uygulamasına giriş yapın. 
  • Profilinize girerek, sağ üstte yer alan 3 çizgi ikonuna basın. 
  • Karşınıza çıkan menüden ayarlar seçeneğine tıklayın. 
  • Buradan güvenlik seçeneğine tıklayarak iki faktörlü kimlik doğrulaması seçeneğine girin. 

Burada karşınıza birkaç seçenek çıkacaktır. Güvenlik yönteminizi kimlik doğrulama uygulaması, whatsapp veya SMS olarak seçebilirsiniz. Bunun ardından SMS ile size bir kod gönderilecek. Gönderilen kodu Instagram’da ilgili yere girmeniz halinde iki faktörlü kimlik doğrulaması aktifleşmiş olur. Kod ile ilgili bir sorun olması halinde yeni kod alabileceğiniz gibi, iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini kapatmak için de yine aynı menüden kurtarma kodu iptali seçeneğine ulaşabilirsiniz. 

 

Hesabınızı güvenle büyütmek için kalitelitakipci.org’da bulunan kaliteli beğeni satın al paketlerine bir göz atın!