Instagram Hikayesine Kaydırmalı Link Nasıl Eklenir?

COVID-19'un koşturmacası sebebiyle çoğu insan evlerinde kapalı kalırken, sosyal mesafeyle uğraşırken, pek çok birey, eğlence ve izolasyon monotonluğunu hafifletmek adına sosyal medyaya yöneliyor. Giderek daha fazla kullanıcının Instagram'ı kullanmaya başlaması üzerine sıkça sorulan bir soru Instagram hikayesine link ekleme nasıl yapılır?

Büyük olasılıkla uygulamayı çalıştırdınız, bir hikaye çektiniz, ancak “bağlantı ekle” butonu görünürde yok. Bunun basit bir açıklaması bulunuyor: Herkesin bu özelliğe erişimi yoktur. Instagram hikayesine bağlantı ekleme yapabileceğiz iki durum vardır:

  • 10.000'den fazla takipçiniz olması gerekir.
  • Herkese açık biri olduğunuz veya yerleşik bir markayı temsil ettiğiniz için doğrulanmış bir hesabınız var. 

Eğer 10.000'den fazla kişilik bir takipçi kitleniz varsa ve “Instagram hikayesinde nasıl bağlantı linki verilir” öğrenmek için hemen talimatlarımızı okuyun! 

 

Instagram Hikayesine Bağlantı Nasıl Eklenir?

  1. Telefonunuzda Instagram uygulamasını açın.
  2. Bir hikaye oluşturmak için sola kaydırın.
  3. Üstte yer alan 'Bağlantı Ekle' seçeneğine (zincir simgesi) dokunun.
  4. "URL" yi tıklayın, bağlantıyı ekleyin ve "Bitti" yi tıklayın.
  5. Hikayenizi normalde yaptığınız gibi paylaşın.
  6. Artık hikayenizin altında bir 'Daha Fazlasını Gör' seçeneği olacak.

Instagram kullanıcıların platformlarından çıkmasını kısıtlamayı tercih ettiği için herkesin link eklemesini kısıtlamıştır. Hikayelerde gördüğünüz bağlantılar dışında, halka açık bağlantıların çalıştığı diğer tek yer ise biyografi bölümüdür. Yorumlara eklenen bağlantılar her zaman düz metindir ve DM'ler aracılığıyla gönderilen bağlantılar ise kullanıcıların rahatını bozduğu için işlevsel değildir. 

Bunu yaparak Instagram, uygulama içindeki çekirdek kullanıcı tabanının (sıradan, doğrulanmamış, 10 binden az takipçisi olan kullanıcılar) katılım düzeyini en üst düzeye çıkarabilir. Tüm etkileşim biçimleri olan yorumlar, paylaşımlar ve beğeniler yalnızca platformda üretilmiş olur. 

İşletmeler için Instagram hikayelerine bağlantı ekleme işlemi, markaların doğrudan uygulamanın kendisinden satış ve pazarlama etkinlikleri oluşturmasına olanak tanıyan Instagram karlı bir satış kanalıdır. Mağazalar e-ticaret işlemleri için bağlantılar ekleyebilir, etkinlik organizatörleri kayıt sayfalarının bağlantılarını paylaşabilir ve blog yazarları kendi bloglarına yönlendirmeler yapabilir. 

Uygulamanın popülaritesinin son birkaç yılda nasıl arttığını düşünürsek, bu yolla reklam paylaşımları yapmak oldukça akıllıca bir harekettir.