Instagram Hikaye Nasıl Gizlenir?

Instagram’da paylaştığınız hikayeleri bazı kullanıcıların görmesini engellemek isteyebilirsiniz. Bunun için Instagram hikaye nasıl gizlenir, sorusunun yanıtını sizlere vereceğiz. Üstelik bunu yaparken tüm kullanıcılara değil kendi belirlediğiniz kullanıcılara engel koyabileceğiniz için hikaye paylaşmanın bir anlamı hala olacak.

  • Bunun için hikaye paylaşım ekranını açmalısınız.
  • Burada sol üst taraftaki ayarlar butonuna dokunun.
  • Sonra karşınıza çıkan ayar listesinden Hikayeyi Gizle kısmını bulmalısınız.
  • Burada dilediğiniz her kullanıcıyı seçip hikaye izlemesinde engellenenler listesine sokabilirsiniz.

Ancak bu kullanıcıları engellemediğinizi, diğer içeriklerinizi görebileceklerini unutmamalısınız. Sadece hikayelerinizi göremeyeceklerdir.

Yakın Arkadaşlar

Instagram hikaye gizlemenin bir başka yolu da tek tek kullanıcıları seçmenize gerek kalmayan bir yöntemdir. Ancak buradaki teknikte kullanıcılar sizin hikayenizi sadece belli kişilere açık tuttuğunu kesin olarak bilmektedirler. Bu nedenle bunun bilinmesini istemediğiniz durumlar için üst tarafta belirttiğimiz hikaye gizleme tekniğini kullanmanız daha uygun olacaktır.

Yakın arkadaşlara paylaşım yapmak için hikayenizi oluşturduktan sonra Gönder yerine basmamanız gerekmektedir. Bunun yerine sol alt kısımda yer alan Yakın Arkadaşlar ikonuna dokunmanız gerekmektedir.

Buraya dokunduğunuzda hikayeniz sadece Instagram’da Yakın Arkadaş olarak listelediğiniz kullanıcılarla paylaşılacaktır.

Burada bilinmesi gereken noktalardan biri de bu hikayeyi paylaştığınızda kullanıcılar hikayenizi klasik görünümde değil yeşil çerçeveli şekilde görmektedir. Buradan da sizin onu Yakın Arkadaşlar listesine aldığınızı ve hikayeyi bazı kişilerin görmesini istemediğinizi anlamaktadır. Bu nedenle yeniden belirtelim ki hikayenin gizli olduğunun bilinmesini istemediğiniz zaman ilk belirttiğimiz hikaye gizleme özelliğini kullanmalısınız.

Yakın arkadaşlarınız için eğlenceli bir hikaye paylaşmak istediğinizde de bu özelliği tercih edebilirsiniz. Seçim artık size kalmış.

Yakın Arkadaşlar Listesi

Eğer henüz kendinize bir Instagram Yakın Arkadaş listesi oluşturmadıysanız bunun için yapmanız gerekenler şu şekildedir:

  • İlk olarak profil sayfanıza girmeniz gerekmektedir.
  • Bu sayfaya girdiğinizde sağ üst taraftaki üç nokta kısmına dokunmalısınız.
  • Ardından buraya dokunduğunuzda en alt tarafta Yakın Arkadaşlar yazılı yere dokunmanız gerekmektedir.
  • Burada karşınıza bir liste yapma yeri çıkacaktır. Arama yerine dilediğiniz kullanıcının adını yazıp listeye ekleyebilirsiniz.

Dilediğiniz zaman da listeden kullanıcıları çıkartabilirsiniz.