Instagram Hesabını Kaç Kişi Şikayet Ederse Kapanır?

Son dönemlerin en popüler uygulamalarından biri olan Instagram her geçen gün bünyesine yeni kullanıcılar dahil etmektedir. Gündelik hayatta yaşamın bir parçası haline gelen bu sosyal medya platformu, beraberinde belli başlı sorunları da getirmektedir. Bu sorunlardan en çok merak edileni şikayet oranıdır. Bir Instagram hesabını kaç kişi şikayet ederse kapanır sorusu, kullanıcılar tarafından sıklıkla aratılan konulardan biri olmaktadır. 

Instagram Hesabının Şikayet Etme Oranı

Instagram’da kaç kişi şikayet ederse hesap kapanır sorusuna verilecek tam net bir cevap yoktur. Tabi ki de gözle görülür bir sayıda şikayet oranı mevcutsa, Instagram yönetimi bunu fark eder ve hesap kullanıcısının en ufak hatasında hesabın kapatılması işlemini gerçekleştirebilir. 

Gereksiz yere şikayet edilen hesapların yasaklanması ya da banlanması söz konusu bile değildir. Ancak Instagram yönetimi aynı tarzda bulunan birçok şikayetin sebebini araştırmak amacıyla kısa süreliğine hesabınızı kapatabilir. Tamamen önlem amaçlı yapılan bu işlemde, Instagram ile iletişime geçerek hesap üzerindeki yasağı kaldırabilirsiniz. 

Instagram kullanıcıları tarafından merak edilen diğer konu ise Instagram hesabını kaç kişi spamlarsa kapanır sorusudur. Çoğu kullanıcı direk şikayet etmek yerine hesapları spamlamayı tercih etmektedir. Bu spamların bir limiti yoktur. Örneğin; bir hesabı 100 kişi şikayet ederse o hesap kesinlikle kapanır diye genel bir kural bulunmamaktadır. Instagram yapılan tüm şikayetleri inceler ve bu bildirimlerin gerçeği yansıttığı düşüncesine inanırsa tek bir kişinin şikayetinden dolayı bile hesabı kapatabilir. 

Hesapların şikayet edilmesi özelliği çoğu zaman kötü niyetli kullanıcılar tarafından kullanılabilmektedir. Bunun en tipik örneklerin biri; kişi sevmediği birisinin hesabını kapattırmak için şikayet ederek kullanıcının hesabının bloke olmasına sebebiyet vermektedir. Ancak Instagram sahte şikayetleri göz ardı eder ve topluluk kurallarına uygun davranan hesapların tekrardan aktifleştirilmesi için hesabın blokesini kaldırır.