Instagram Hesabım Kapatıldı, Nasıl Geri Alırım?

Bazı durumlarda Instagram hesapları kapatılabilmekte ve tekrar açılması zor hale gelmektedir. Bunun başlıca nedeni Instagram’ın belirlemiş olduğu topluluk kurallarına uymamaktır. Instagram daha güvenli bir sosyal medya ortamı sağlamak amacıyla belli kuralları olan ve insanların sosyalleşmesini, keyifli zaman geçirmesini sağlayan popüler bir sosyal medya sitesidir.

Instagram hesabının kapandığını gören kullanıcılar Instagram hesabım kapandı nasıl geri alırım sorusunu sormakta ve yardım istemektedirler. Öncelikle aşağıda yer alan alt başlıklarda Instagram hesabının hangi durumlarda kapatılabileceğinden ve geri açmanın mümkün olup olmadığından bahsedelim.

Instagram Hesabı Neden Kapatılır?

Instagram hesabı neden kapatılır sorusunun cevabı birçok Instagram kullanıcısı tarafından merak edilmektedir. Instagram hesabının kapatılması birçok nedenden kaynaklanabilmektedir. Instagram belirlenen kurallara uymayan kullanıcıların hesabını kapatarak kullanıcıya ceza vermekte ve platformun daha güvenli hale gelmesini sağlamaktadır.

Instagram’ın kötü niyetle kullanılmasının önüne geçebilmek için bu durum maalesef ki gerekli olmaktadır. Instagram hesabının site algoritması tarafından kapanabilmesi için topluluk kurallarını ihlal eden bir kurala dahi uymamanız yeterli olmaktadır. Aşağıda hangi durumlarda hesabın kapanacağı maddeler halinde belirtilmiştir.

  • Telif hakkı ihlali bulunması
  • Cinsel ve şiddet içerikli paylaşımlar yapılması
  • Paylaşımlarla din, ırk, dil gibi kutsal değerlere saldırı yapılması
  • Hesaba bot etkileşim ve bot takipçiler yüklenmesi
  • Hesabın spam olarak birçok kişi tarafından şikayet edilmesi
  • Dolandırma ve kandırma amaçlı paylaşımlar yapılması
  • Uyuşturucu ve uyarıcı madde gibi yasaklı ürünlerin ticaretinin yapılması
  • Hayvan ve insan haklarına saldırı niteliğindeki paylaşımlar

Görüldüğü gibi Instagram’ın çok katı kuralları bulunmakta ve bu kurallara uymayan kullanıcıların hesapları sorgusuz kapatılmaktadır. Eğer bu kuralları göz önünde bulundurarak platformu kullanırsanız hesabınızın kapatılması gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.

Kapatılan Instagram Hesabı Nasıl Açılır?

Kurallara uyulmadığı gerekçesiyle hesapları kapatılan kullanıcılar kapatılan Instagram hesabı nasıl açılır sorusunu sormakta ve cevap beklemektedirler. Kapatılan Instagram hesabını açmak oldukça zor bir işlemdir. İlk yapmanız gereken Instagram destek birimine itiraz formu göndermek olmalıdır. İtiraz formunu nasıl ve ne şekilde göndereceğiniz aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.

  • Hesabınıza kullanıcı adınız ve şifrenizi kullanarak giriş yapınız.
  • Bir hata mesajı ile karşılaşacaksınız. Mesajın altında yer alan daha fazla bilgi al sekmesine tıklamalısınız.
  • Ardından gelen ekranda yardım al sekmesine giderek karşınıza gelen itiraz formunu göreceksiniz.
  • İtiraz formunu doğru ve eksiksiz şekilde doldurmanız gerekmektedir. tek bir bilgi yanlışı dahi olmamalıdır.

Tüm bu işlemlerin ardından itiraz formunu göndermeniz gerekmektedir. İtiraz formu gönderildikten sonra size düşen tek şey sonucu beklemek olmaktadır. Çoğu kişinin bu işlemden olumlu sonuç alamadığını da bilmenizde fayda vardır. Spam alan hesabınızı güncellemek için Instagram takipçi satın al hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.