Instagram Hesabım Çalındı Nasıl Şikayet Edebilirim?

Intagram’da zaman zaman her yazılımda olduğu gibi hatalar çıkmaktadır. Ancak bu hataları düzeltmek için birtakım kolaylıklar da sunulmuştur. Bu kolaylıklardan biri de Instagram’ın giderek daha güçlü bir hale getirilen güvenlik duvarıdır. Ancak gerek sizin güveninizi kötüye kullanabilecek insanlar gerekse de gözden kaçmış birtakım güvenlik açıklarının kötü niyetli kişiler tarafından fark edilmesi üzerine hesabınız bir başkası tarafından ele geçirilebilir. İşte, Instagram hesabım çalındı nasıl şikayet edebilirim, diyenler için çözüm önerileri…

Instagram Hesap Kurtarma Seçenekleri

Instagram her zaman kullanmakta olduğunuz cihazları aklında tutan bir uygulamadır. IP adresinizi kayıt eder ve siz başka bir IP’den giriş yaptığınızda ya da hesabınıza farklı bir bölgeden giriş yapıldığında bunu hemen şüpheli bularak size e-posta yoluyla bildirir.

Bu şekilde bir mail aldığınızda derhal beklemeden hesabınızın şifresini değiştirmelisiniz. Eğer değiştiremiyorsanız hesap kurtarma seçeneklerini deneyebilirsiniz.

E-posta Yolu ile Instagram Hesap Kurtarma

Instagram hesabınızı e-posta yolu ile kurtarmak için şifremi unuttum şeklinde işlem yapmalısınız. Hesaba giriş ekranında alt kısımda yer alan şifremi unuttum bölümüne dokunun ve e-posta adresinize şifre yenileme mailinin gelmesi için talep oluşturun.

Ardından e-postanıza gelen mail üzerinden yeni bir şifre belirleyerek hesabınıza yeniden erişim sağlayabilirsiniz.

Bu defa daha güçlü bir şifre oluşturduğunuzdan mutlaka emin olmalısınız.

SMS Yolu ile Instagram Hesap Kurtarma

SMS yolu ile Instagram hesap kurtarma işlemi için erişim yapamadığınız hesabınızın giriş ekranında şifremi unuttum bölümüne dokunun ve size Instagram tarafından gönderilecek kodu girerek hesabınıza erişim sağlayın.

Ardından da güçlü ve yeni bir şifre belirleyerek hesabınızı kurtarabilirsiniz. Ancak bunun için cep telefonunuzun mutlaka ki hesabınıza bağlı olması gerekmektedir. Önceden bu şekilde bir güvenlik doğrulaması yaptıysanız e-posta adresinizi kullanmaktan başka seçeneğiniz kalmayacaktır.

Instagram Hesabım Çalındı Nasıl Şikâyet Edebilirim? 2021

Instagram hesabım çalındı nasıl şikayet edebilirim, sorununuz hala daha devam ediyorsa ve size belirttiğimiz SMS ve E-posta hesaplarınız ile kurtarma işlemi yapamıyorsanız muhtemelen daha zorlu bir hesap çalınma işlemi ile karşı karşıyasınız.

Bu durumda hesabınızda kendi kişisel bilgileriniz varsa ve sahte bir profil oluşturmadıysanız, hesabın size ait olduğu kesinlikle belliyse emniyet güçlerine başvuruda bulunabilirsiniz.

Bunun için bir polis karakoluna giderek hesabınızın, e-postanızın vb. çalındığını ve kişisel bilgilerinizin kötü amaçlı kişilerin eline geçtiğini bildirmelisiniz. Bu durumda emniyet güçleri sizin hesabınızı kurtarmak için harekete geçeceklerdir.

En azından hesabınıza giriş yapmanızı sağlayamasalar da hesaplarınızın başkaları tarafından erişimini de engelleme gibi bir yardımda bulunabilirler.

Emniyette çok uzun süreden beridir var olan Siber Suçlarla Mücadele birimi size bu konuda yardımcı olacaktır.