Instagram Hesabı Kapatıldı Sorunu - Hesap Geri Alma

Instagram, kullanıcıların fotoğraf ve videolar paylaşabildiği, paylaşılan gönderilere beğeni ve yorum gibi etkileşimler verebildiği, aynı zamanda da diğer kullanıcılarla mesajlaşabildiği bir sosyal medya platformudur. Kullanıcılar kimi zaman Instagram hesabı kapatıldı sorunu ile karşı karşıya kalabilmektedir.

Instagram’da yapacağınız topluluk kurallarına aykırı davranışlar ve etkinlikler nedeniyle hesabınız Instagram algoritması tarafından kapatılabilmektedir. Instagram hesabım kapatıldı nasıl geri açarım gibi sorularınız varsa aşağıdaki alt başlıkları inceleyerek Instagram hesabınızı tekrar aktif hale getirebilirsiniz.

Instagram Hesabı Neden Kapatılır?

Bir anda Instagram hesabının kapanması ile karşı karşıya kalan kullanıcılar Instagram hesabı neden kapatılır sorusunu yöneltmektedirler. Instagram hesabının kapatılabilmesi için birçok sebep vardır. Bu sebepler aşağıda maddeler halinde verilmiştir.

  • Cinsellik ve şiddet gibi +18 paylaşımların yapılması
  • Yasaklı bir ürünün reklamının yapılması
  • Bot takipçi veya bot etkileşimler satın alınması
  • Paylaşılan içeriklerde nefret dilinin kullanılması
  • Paylaşılan içeriklerde ırkçılık yapılması
  • Birçok kişi tarafından hesabın spam olarak işaretlenmesi

Bu nedenlerden dolayı Instagram hesabınız kapatılabilmekte ve tekrar açılması zor olabilmektedir. Instagram hesabınızın güvenliği için bu tür eylemlerden kaçınmalı ve topluluk kurallarına dikkat ederek uygulamayı kullanmalısınız. Aksi takdirde siz de Instagram hesabınızı ve tüm verilerinizi kaybedebilirsiniz.

Kapatılan Instagram Hesabı Nasıl Geri Açılır?

Instagram tarafından hesabı kapatılan kullanıcılar, kapatılan Instagram hesabı nasıl geri açılır sorusunun cevabını merak etmektedirler. Kapatılan Instagram hesabınızı geri açabilmeniz mümkündür. Bunun için öncelikle Instagram’a bir itiraz formu doldurup göndermelisiniz. İtiraz formunu nasıl doldurup göndereceğiniz aşağıda belirtilmiştir.

  • Kullanıcı adı ve şifrenizi girerek Instagram’a giriş yapın.
  • Gelen uyarı ekranında yer alan daha fazla bilgi al sekmesine tıklayın.
  • Daha sonra gelen ekrandan bize bildirin sekmesine gidin.
  • Karşınıza bir itiraz formu gelecek, o formda yer alan bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurun.

Bu adımları tamamlayarak itiraz formunu gönderin. En geç 1 ay içerisinde hesabınız eğer uygun görülürse aktif hale gelecektir.

Hesabın Kısıtlanması ve Kapatılması Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hesabın kısıtlanması ve kapatılması arasındaki farklar merak konusu olmaktadır. Hesabın kısıtlanması demek bazı özellikleri kullanamayacağınız anlamına gelmektedir. Örneğin bir anda çok fazla takip isteği gönderirseniz bu özelliği belli bir süre kullanmanız kısıtlanabilir fakat diğer özellikleri kullanmaya devam edebilirsiniz.

Hesabın kapatılması ise topluluk kurallarına uymadan yaptığınız davranışlar sonucunda olmaktadır ve hesabınıza bir daha erişim sağlamanız yasaklanmaktadır. Bu iki durum her ne kadar birbirine benziyor gibi gözükse de normalde birbirlerinden farklıdırlar.

Her iki durumdan da kaçınmak için Instagram’ın belirlediği belli başlı kurallara dikkat etmeniz gerekmekte ve uygulamayı amacı dışında kullanmamanız gerekmektedir.